FOTO  TESTIRANJE Najbolji nagrađeni novčanim nagradama, ali i putovanjem u Tursku

Testiranje turski jezik 2022 Yunus Emre
Hercegovina.info

U Mostaru je održano županijsko natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola iz Hercegovačko - neretvanske županije u poznavanju turskog jezika.

Učenici i učenice su pristupili polaganju pismenog i usmenog dijela testa, kao i testiranje oko razumijevanja i pričanja turskog jezika. Domaćin testiranja je bio Institut 'Yunus Emre' u Mostaru, a organizatori natjecanja su bili navedeni institut i Pedagoški zavod Mostar.

Testiranju je pristupilo više od 50 osnovaca i srednjoškolaca iz 11 srednjih i 20 osnovnih škola s područja HNŽ u kojima se izučava turski kao drugi strani jezik.

Yunus Dilber, direktor navedenog Instituta je rekao kako mu je drago što vidi veliki broj djece i mladih koji se zanimaju za turski jezik, a nije krio zadovoljstvo ni ostvarenom suradnjom sa Pedagoškim zavodom.

Vršiteljica dužnosti direktora Pedagoškog zavoda Mostar Enisa Gološ istaknula je zadovoljstvo realizacijom ovog, ali i mnogih drugih projekata koje realiziraju navedeni zavod i Institut 'Yunus Emre'.

U kategorijama osnovaca za sedmi, osmi i deveti razred, prva tri mjesta su nagrašena novčanim nagradama (250, 150 i 100 KM), dok su srednjoškolci osim novčanih nagrada dobili i posebne nagrade. Riječ je o putovanju u prijateljski grad Kayseri u Turskoj koje će biti realizirano tijekom ovog ljeta.

Inače, u HNŽ više od 1300 učenika uči turski jezik. Oni se prvo natječu u svojim školama, a onda najbolji dolaze kod nas, naveo je Dilber.