Sveti Florijan dan vatrogasaca

sveti florijan, vatrogasci
U povodu blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca s posebnim zadovoljstvom upućujemo iskrene čestitke pripadnicima profesionalnih vatrogasnih postrojbi od ove godine u svim jedinicama lokalne samouprave u našoj Županiji, kao i pripadnicima od ove godine tri dobrovoljna vatrogasna društva s područja Županije Zapadnohercegovačke. Ujedno koristimo prigodu zahvaliti našim pripadnicima profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na njihovoj nesebičnoj požrtvovanosti u spašavanju ljudi i materijalnih dobara, obavljajući ovu nadasve odgovornu i humanu zadaću. Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i izvan naše Županije, a posebice onima koji su nam pružali pomoć kad nam je bila potrebna.

UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

 

U GORICI OBILJEŽEN BLAGDAN SVETOG FLORIJANA ZAŠTITNIKA VATROGASACA

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Gorica' obilježen je blagdan svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca.

„Naše društvo tradicionalno obilježava ovaj blagdan, ali ove godine s obzirom da je sutra na sami blagdan svetog Florijana krizma u našoj župi ovaj dan obilježavamo dan ranije. Ovo je prigoda da uz pripadnike naše postrojbe pozovemo i naše prijatelje vatrogasce iz naše i susjednih županija na druženje uz zakusku koju smo pripremili. Ovaj dan nam znači puno jer je ovo prigoda da pokažemo što smo radili u protekloj godini, kao i da razmijenimo iskustva s našim prijateljima", rekao je Darko Paradžik - Brajo predsjednik DVD-a 'Gorica'.

Prigodno druženje u povodu blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca osim domaćina pripadnika DVD-a 'Gorica' svojim dolaskom uveličali su mještani Gorice, čelnici Općine Grude, pripadnici DVD-a 'Buna', DVD-a 'Kočerin', vatrogasnih postrojbi Gruda, Čitluka i Posušja, te zaposlenici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji su Darku Paradžiku - Braji predsjedniku DVD-a 'Gorica' uručili prigodni poklon.