Sutra u Čapljini svečana promocija ''HERC Vjesnika'' -novine koja mijenja medijsku sliku Hercegovine

vjesnik, tisak, herc vjesnik, herc vjesnik, herc vjesnik
Cilj je medijski povezati ovaj dio Hercegovine u  kojem nikada nisu ni postojale regionalne novine pa je ovo i povijesni trenutak u medijskom životu juga Hercegovine.

Na prvom je mjestu naravno jedna kvalitetnija  i detaljnija prezentacija svih informacija vezanih za spomenute Općine ali i šire, kao i bolja promocija svih prirodnih, kulturnih, povijesnih i drugih vrijednosti ovog dijela BIH.  Uz sve to radit će se i na kvalitetnijoj edukaciji građana o svim važnijim pitanjima a obrađivat će se i zanimljive teme iz svih oblasti života.

I sama Udruga „Fenix“, koja je i nakladnik ovih prvih regionalnih novina, ima za cilj informacijsko-edukacijske i turističko-ekološke aktivnosti i projekte pa se i najavljuju novi projekti iz svih ovih oblasti.

Vjesnik  mijenja medijsku sliku  Hercegovine
„HERC Vjesnik će biti dostupan svima koji imaju zanimljive i korisne savjete,teme i prijedloge a sve u cilju stvaranja tiskovine koja će biti prihvaćena među svim naraštajima. Ovo je ozbiljan projekt i nadam se dobroj suradnji sa svim institucijama u državi a osobito nam je važna reakcija i suradnja samih naših čitatelja. Ukoliko svi budemo voljni za ozbiljan rad i promoviranje svega što nas okružuje i što je važno za svakodnevni život onda će i cijeli projekt uspjeti. “ - govori nam Frano Matić, glavni i odgovorni urednik ''HERC Vjesnika'' te dodaje kako se u planu ima i širenje projekta na druge Općine u Hercegovini. To naravno ovisi o razvoju situacije na terenu i opće podrške cijelom projektu, u što urednik Matić i njegov zamjenik Zdravko Jakiša i ne žele sumnjati.

“ Naravno da nam je želja  da uskoro u cijelosti opravdamo naziv naših novina, tj. da pokrijemo cijelu Hercegovinu. Ovih šest Općina na jugu Hercegovine je kao neki pilot projekt a evo ovom prigodom pozivamo i sve druge Općine da se priključe projektu. Što se nas tiče morali smo biti oprezni pa krenuti sa ovom regijom a ovisno o razvoju situacije rado ćemo se i proširiti. Zato je ovaj prvi broj HERC Vjesnika u biti mjesečnik a ubrzo ćemo se spuštati na dvotjednik i na kraju tjednik što je i realnost za našu situaciju.“ - dodaje glavni urednik  HERC Vjesnika.

Prvi revijalni broj HERC Vjesnika ponudit će dosta zanimljivih tema i informacija a sve uz mnoštvo  fotografija koje će po riječima urednika Matića i biti  kao neki zaštitni znak ove tiskovine.

Svečana promocija uz bogat kulturno-zabavni program sutra, 22. svibnja, u hotelu ''Mogorjelo''
Promociju prvog broja HERC Vjesnika sutra, 22 svibnja, s početkom u 20 sati u hotelu „Mogorjelo“ u Čapljini pratiti će i bogat kulturno zabavni program u kojem će se nastupiti pjevač Darko Šutalo - Rahan,  ženska klapa „Lira“ iz Trebižata, folklorne  skupine HKUD „ Zora“ Struge-Gorica i „ Naši korijeni “ Bobanovo selo, a priredit će se i modna revija u kojoj  će manekenke modne agencije „Look Model Management“ iz Čapljine  nositi kreacije modne dizajnerice Slađane Raič Galić iz Mostara.

Na kraju će uslijediti i prigodni domjenak  a što će biti prigoda za ugodno druženje i razmjenu svih tema. Skupu će nazočiti brojni gosti i uzvanici iz BIH i Hrvatske i to iz svih oblasti javnog djelovanja kao i političkog života. Voditeljica programa  je Misijana Brkić Milinković.

ČA::porta