Tropletov Anđeoski pjev

aladinići, zborovi
U Aladinićima, u Župi Svih svetih, 8.lipnja 2019. održan je prvi Susret dječjih župnih zborova Anđeoski pjev. Susret je započeo svetom misom u 18 sati koju je predslavio biskupijski vikar don Ivo Šutalo. Misno slavlje zajedničkom pjesmom uveličala su djeca iz svih zborova predvođena dječjim zborom župe domaćina.

Nakon svete mise nastavili smo u istom slavljeničkom ozračju, a susret je otvorio Miroslav Nikolić, predsjednik HKZ Troplet, uputivši pozdravnu riječ malim pjevačima, sviračima i svim nazočnima. Na dječjim licima se vidjelo da žele što prije zapjevati i pokazati svima koliko znaju i kako vole pjevati. Krenula je pjesma za pjesmom, zbor za zborom, harmonija riječi i glazbe širila se prostorom cijele crkve. Taj sklad istkalo je 8 dječjih zborova naše biskupije:

Dječji zbor Izvor, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dračevo
Dječji zbor Blizanac, Župa sv. Tome apostola, Mostar
Dječjizbor Ilijini anđeli, Župa sv. Ilije proroka, Kruševo
Dječji zbor Anđeli sv. Ivana, Župa sv. Ivana apostola i evanđelista, Mostar
Dječji zbor Modra rijeka, Župa sv. Ilije proroka, Stolac
Dječji zbor Aurora, Župa sv. Josipa radnika, Domanovići
Dječji zbor Evanđelist, Župa sv. Luke- Ilići i Župa sv. Marka- Cim, Mostar
Dječji zbor Župe Svih svetih, Aladinići- Dubrave

 

Sat vremena crkvom se orio pravi anđeoski pjev. Zvuci poznatih, svima dragih pjesama, ali i onih koje smo imali čast prvi put čuti upravo na ovom susretu, razvukli su osmijehe na lice svih slušatelja. Vidjelo se da je svima ugodno i lijepo. Naravno, iza ove vesele, razdragane i raspjevane djece stoji vrijedan i ustrajan rad njihovih župnika, kapelana i voditelja zborova. Lijepo uvježbani zborovi i prikladan prostor bili su jamstvo za uspjeh. Zahvalni smo domaćinu, župniku don Stipi Gali na srdačnom gostoprimstvu kao i don Gordanu Božiću što nam je omogućio da se sve jasno i glasno čuje.

Zvucima posljednje pjesme nije bio završen i naš susret. Nastavili smo se družiti uz prigodnu zakusku i prijateljsku riječ.

Crkva Svih svetih u Aladinićima nije bila 8. lipnja ispunjena samo pjesmom nego i osmijesima, prijateljstvom, iskrenom radošću i ljubavlju prema dragom Bogu koju najljepše znaju iskazati upravo djeca.

Zbog njih se i nadamo da će se Anđeoski pjev čuti i narednih godina te postati lijepa tradicija. Bogu na slavu, a svima nama na radost!