Stolac pod opsadom EUFOR-a

Konvoj vozila i veliki broj vojnika nalazili su se na cesti koja vodi k Neumu ili neposredno pored ceste što je izazvalo veliku zainteresiranost, ali i zabrinutost građana. Budući da u posljednje vrijeme EUFOR ne radi nikakve akcije niti se zadnjih godina mogla na terenu vidjeti velika prisutnost vojnika EUFOR-a, građani su postali i pomalo zabrinuti.

Načelnik kriminalističkog odjela Krim policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdo je za Dnevni list i kako je policija imala informacUe o prisutnosti EUFOR-a, ali Je kazao kako njihove aktivnosti nisu imale veze ni s kakvim akcijama vezanim za građane BiH niti su imali kontakta s građanima.

Iz EUFOR-a su za Dnevni list potvrdili kako se radilo o vježbi

Ništa se čudno ne događa. U pitanju je bila vježba i pripadnici EUFOR-a se već vraćaju u Sarajevo. Multinacionalni bataljun radio je redovite aktivnosti na održavanju sigurnog okruženja. Zapovjednik multinacionalnog bataljuna Friedrich Olbdck rekao je i kako su u Stocu naišli na jako lijep prijem stanovništva, rekao je za Dnevni list glasnogovornik EUFOR-a Stuart Cantelow.