FOTO  Stolac: Održana Vidoška pjesnička noć 2017.

Stolac, Vidoška pjesnička noć 2017
...Matica hrvatska Stolac, u suradnji s Općinom Stolac i Društvom hrvatskih književnika. Uvodni govor i dobrodošlicu nazočnima izrekao je Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac.

Kako i priliči "Vidoška pjesnička noć", jedinstvena manifestacija u Hercegovini, okupila je ponajbolje pjesnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, stihove su tako govorili Luko Paljetak, Ružica Soldo, Ivan Sivrić, Suzana Lovrić, Ivo Raguž, Boris Njavro, Srećko Marijanović, Mladen Vuković, Stanko Krnjić, Ljubo Krmek, Anita Martinac i drugi.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za osobiti doprinos hrvatskoj književnosti „Hrvatski stećak", autora Stjepana Skoke je književnik i akademik Luko Paljetak koji je svojim književnim i znanstvenim radom dao nemjerljiv doprinos razvoju hrvatske kulture. Nagradu je uručio dr. Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske Stolac. Paljetak je autor brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Matica hrvatska Stolac za ovu prigodu tiskala je i posebnu monografiju "Vidoška pjesnička noć". Monografija predstavlja manifestaciju i njezine ovogodišnje sudionike, donoseći podatke o njima te pjesme koje je publika manifestacije mogla čuti sinoć.

Glazbeni gosti večeri bili su klapa "Luka Ploče" iz Ploča koja je oduševila publiku odličnim nastupom, a voditeljica programa bila je kao i do sad Tina Laco.

stolac.co