Općinsko vijeće Stolac raspravljalo o nezakonitim rješenjima Ministarstva prostornog uređenja FBIH

Stolac, križ, srednja škola, Stolac, Mladež HDZ BiH Stolac, Općinsko vijeće Stolac

... Rješenjima za dodjelu građevinskog zemljišta za izgradnju fotonaponskih elektrana u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo i nezakonitim Rješenjima ministarstva prostornog uređenja F BiH kojim se daje odobrenje za izvođenje radova na obnovi nacionalnih spomenika u Stocu.

Izmjenama i dopunama proračuna općine Stolac za 2011. godinu nastoje se stvoriti uvjeti za normalno funkcioniranje uprave i svih proračunskih korisnika koji se oslanjaju na općinu. Također, ovim rebalansom otvorit će se mogućnost da se sredstva po osnovu prodaje zemljišta za igradnju fotonaposnskih elektrana u gospodarsko-poslovnoj zoni „Hodovo" ponovno kroz ulaganje u infrastrukturu vrate u zonu i time omogući stvaranje uvjeta za normalno funkcioniranje zone.

Općinsko vijeće najviše vremena posvetilo je raspravljanju o nezakonitim Rješenjima ministarstva prostornog uređenja F BiH kojim se pojedinim nevladinim udruženjima daje odobrenje za izvođenje radova na obnovi objekata koja su proglašena nacionalnim spomenicima kulture a objekti zemljište se nalaze u vlasništvu općine Stolac.

Načelnik je izvjestio da Ministar Desnica Radivojević izdaje sporna Rješenja bez da investitori imaju dokaz o pravu gradnje (vlasnički list ili odluku nadležnog organa vlasnika) nepoštujući općinu Stolac kao vlasnika predmetnog zemljišta kao i izdajući Rješenja koja su protivna važećoj prostorno-planskoj dokumentaciji općine Stolac. Također, svojim dopisom je izvjestio resornog ministra o nezakonitosti donesenih rješenja kao i Ured visokog predstavnika od kojih se očekuje odgovor.

Općinsko vijeće u konačnici je zaključilio da je ovo samo nastavak pravnog nasilja i razvlašćivanja općina od strane nelegalne Vlade F BiH i da će u koliko se ovakvi postupci nastave donjeti odgovarajuće odluke u cilju zaštite svoje imovine a protiv odgovornih osoba podnijeti će odgovarajuće prijave.