Održana XII. sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ u Stocu

Jučer je u Stocu održana redovita sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije, na kojoj se između ostaloga raspravljalo o radu Mladeži HDZBiH na području naše županije.

Članovi Mladeži su informirani o predstojećim aktivnostima na svim razinama, a jednoglasno su kooptirana dva nova člana u Županijski odbor Mladeži, Zdravko Jakiša iz Čapljine i Boško Pehar iz Čitluka. U ostalom dijelu sjednice posebice je stavljen naglasak na aktualni problem koji postoji u općini Stolac, a odnosi se na Srednju školu Stolac, gdje je djelatnicima te ustanove obustavljena zarađena plaća već dva mjeseca, čime se krše radnička i ljudskih prava uposlenika škole.

Ovom prilikom pozivamo ministra Esada Dželilovića, da se riješi problem uposlenika i učenika srednje škole Stolac, koji nisu odgovorni za trenutačno stanje i neriješen status škole u Stocu. Također, pozivamo gosp. Srećka Borasa, predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, da ispuni obećanja iz 2006. godine koja su dali Hrvatskom narodu i da napokon povede računa o medijima na Hrvatskom jeziku i kulturnim institucijama u HNŽ-u, koji i u najgore ratno vrijeme nisu bili ugašeni. Zahvaljujući politici prodaje nacionalnih interesa od strane HDZ 1990 i HSP Đapić – dr. Jurišić danas imamo stanje beznađa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a njemu se ne nazire kraj.