Održana XII. sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ u ČAPLJINI

Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Hercegovačko–neretvanske županije ovom prilikom poziva sve mlade ljude koji imaju hrvatsko državljanstvo i samim time pravo glasa da izađu na izbore za predsjednika Republike Hrvatske i da svoj glas daju kandidatu sestrinske stranke HDZ-a Republike Hrvatske dr. Andriji Hebrangu.

Između ostalog, Mladež HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije osuđuje sramotnu odluku Visokog predstavnika kojom je izmijenio Statut grada Mostara na štetu Hrvatskog naroda, koja nije u skladu sa demokratskim načelima suvremenog svijeta.

Mi mladi želimo da Mostar bude istinsko središte i grad s europskim uređenjem u kojemu možemo učiti, planirati i očekivati sigurnu budućnost. Cilj međunarodne zajednice, kako oni kažu, jest očuvanje suživota i jednakosti u našoj zemlji. Stoga ih pitamo zašto nameću samo Mostaru podjele i nerazumijevanja, čega se boje i što čuvaju – svoja radna mjesta ili nešto drugo. Zar im nije dovoljno što su početkom devedesetih odveli naše stručnjake i znanstvenike kako bi unaprijedili svoja gospodarstva?

Mladež HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije poziva sve koji žele dobro Bosni i Hercegovini i koji ju vide u Europskoj Uniji da to pokažu na primjeru Mostara tako što će ga učiniti „jednakim“ gradom i osigurati nam normalnu sadašnjost bez ikakvih nametanja te ostaviti prostor da sami uredimo svoju budućnost.

ŽO MLADEŽI HDZ BiH HNŽ