Obilježena 23. obljetnica osnivanja OO HDZ BiH Stolac

... i simpatizera stranke. Prije svečane sjednice, Izaslanstvo HDZ BiH i Vlade HNŽ-a položilo je vijence i upalilo svijeće pred Spomenikom poginulim braniteljima HVO-a na centru grada.

Izaslanstvo HDZ BiH predvodio je Glavni tajnik stranke gosp. Vlado Džoić u pratnji s predsjednikom ŽO HDZ BiH HNŽ gosp. Rafaelom Gagrom, a izaslanstvo Vlade HNŽ-a predvodio je premijer gosp. Denis Lasić.

Nakon intoniranja hrvatske himne, pozdravni govor održao je gosp. Vlado Džoić koji je čestitajući obljetnicu izrazio veliko zadovoljstvo nazočnosti velikog broja članova. Osvrnuo se na trenutačnu situaciju u kojoj se nalaze Hrvati u Bosni i Hercegovini, te o važnosti Popisa stanovništva i kućanstva, koji će se dogoditi u BiH.

Načelnik općine Stolac, gosp. Stjepan Bošković osvrnuo se na gospodarsko-političku situaciju u općini, napravivši presjek događanja od prošle obljetnice do danas. Gospodarska zona Hodovo je za prošlu obljetnicu bila u početnoj fazi otvaranja, a danas ima već pet solarnih elektrana koje su uspješno stavljene u funkciju, a 70 gopodarstvenika planira uložiti sredstva u gopodarsku zonu Hodovu. „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" u Stocu ove je godine počeo sa svojim radom, u kojem se nalazi preko 100 trenutnih korisnika izrazivši uvjerenje da će u skoroj budućnosti ovaj „Dom" profunkcionirati u punom kapacitetu sa 300 korisnika i preko 100 zaposlenih. Općinski proračun je stabilan zahvaljujući trudu i radu zaposlenih u instituciji te zajedničkom funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti. Na kraju svoga obraćanja kazao je da je općina Stolac spremna za predstojeći popis stanovništva i pozvao sve Hrvatice i Hrvate naše općine da se popišu.

Završnu riječ imao je predsjednik OO HDZ BiH Stolac, dr. Mladen Bošković koji je pozdravio sve utemeljitelje OO HDZ BiH Stolac, kao i članove i simpatizere stranke u prethodnim godinama i u ratnom razdoblju. Posebno se zahvalio svim poginulim i ranjenim pripadnicima HVO-a koji su svoje živote položili za obranu svojih domova. Predsjednik, dr. Bošković je govorio o položaju HDZ BiH na razini države Bosne i Hercegovine, ali i o poziciji stranke na razini općine Stolac. Poseban je naglasak stavio na popis stanovništva, rekavši da u Stocu već duže vremena traju pripreme za popis i kako će sve biti spremno da se 1. listopada krene u provedbu ovog, za Hrvate veoma značajnog projekta. Iz tog razloga pozvao je sve Hrvatice i Hrvate koji žive ili koji su rođeni u općini Stolac da dođu i da se popišu kao Hrvati, kao katolici koji govore hrvatskim jezikom. Samo tako biti ćemo sigurni da nastavljamo politiku očuvanja hrvatskih interesa na području općine Stolac, ali i Bosne i Hercegovine.

U glazbenom djelu nastupala je klapa „Hrvoje" iz Mostara.

Odjel za informiranje HDZ BiH Stolac