Nerin Dizdar upao u prostorije Islamske zajednice u Stocu

Kako se doznaje iz MUP-a HNŽ-a, došlo je do upada u prostorije Islamske zajednice u Stocu, a na kraju je policija pozvana na intervenciju.

Reakcija MUP-a

- S koliko mi informacija raspolažemo, Dizdar je ranije iznajmljivao prostor od Islamske zajednice. Za cijeli posao je postojao ugovor, ali je ugovor navodno istekao. Nakon što je ugovor istekao, čelnici Islamske zajednice su promijenili brave na vratima. Zatim je Nerim Dizdar s još nekim osobama provalio u prostor i postavio svoje brave. Dvije strane su upućene da sudskim putem riješe problem oko iznajmljivanja prostora. Napominjemo, policija nije intervenirala zbog fizičkog sukoba. Ostaje samo pitanje tko je smio promijeniti brave na vratima i o tome će vjerojatno odlučivati sud - rekli su nam jučer u MUP-u HNŽ-a. Navodnom Dizdarovom upadu je prethodio posjet Policijskoj postaji Stolac.

Kaznena prijava

Tu su Dizdar i Amer Medar željeli podnijeti kaznenu prijavu protiv Beklira Isakovića, predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Stolac i Orhana Tikveše, predsjednika Džematskog odbora Islamske zajednice Stolac zbog uzurpacije objekta vakufa na koje oni kao predstavnici Foruma mladih Stolac, Međunarodnog forua Bosna i U.G. Građansko pomirenje imaju odobrenje za korištenje od Islamske zajednice BiH. Nakon toga su Dizdar i Medar upućeni na adresu kriminalističke policije, ali samo nekoliko minuta kasnije je stigao poziv o navodnom protupravnom upadu u prostorije Islamske zajednice Stolac. Još uvijek nije poznato na koji način će biti riješen ovaj slučaj. Činjenica je samo da udruženja koja se spominju u policijskim spisima odavno nisu bila u javnosti, pa se s razlogom postavlja pitanje djeluju li uopće zadnjih godina.

vecernji.ba