Načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković održao radni sastanak sa Dervom Sejdićem...

Stolac, Stolac, romi, Stolac, SDP, plan, blokada, Stjepan Bošković, sastanak, Stolac, Stolac, svećanost, Stolac, izbori, Stolac, nestanak
...potpredsjednikom udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar". Načelnik Bošković upoznao je gospodina Sejdića sa pokrenutim aktivnostima vezanim za stambeno zbrinjavanje Romskih obitelji sa područja općine Stolac.

Lokacija za izgradnju stambenih jedinica za stambeno zbrinjavanja Roma sa područja općine Stolac utvrđena je na dijelu k.č. 985/1, K.O. Ošanjići i nalazi se na području naseljenog mjesta Ošanjići. S predloženom lokacijom izgradnje stambenog naselja suglasne su i romske obitelji, tako da bi uskoro trebale započeti prve aktivnosti vezane za stambeno zbrinjavanje Roma u našoj općini.

Gospodin Sejdić zahvalio se načelniku Boškoviću na prijemu te izrazio zadovoljstvo što će općina Stolac ustupiti svoje zemljište za izgradnju stambenih jedinica, čime će se rješiti stambeno pitanje romskih obitelji sa područja općine Stolac.

Istaknimo da je na zadnjoj sjednici OV Stolac sukladno smjernicama utvrđenim programom "Dekada uključenja Roma 2005-2015. godine", Općinsko vijeće pokrenulo aktivnosti na iznalaženju financijskih sredstava i lokacije za rješavanje problema stambenog zbrinjavanja romskih obitelji koje žive na području općine Stolac.