Na ‘Stolačku tarču’ dolazi više od 15 viteških skupina | Hercegovina.Info

Na ‘Stolačku tarču’ dolazi više od 15 viteških skupina

tarča
tarča
"Očekuje se da će prva manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini nadmašiti lanjsku te privući veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac. Manifestacija će i ove godine imati međunarodni karakter i očekuje se preko 15 viteških skupina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovačke, i po prvi put i skupine iz Rumunjske", navode organizatori.

Program će trajati dva dana, petak i subotu popodne, a najavljen je i bogat program kako za mlađe, tako i za one zrelije.

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta grada, u petak, 10. svibnja u 16 sati označit će početak manifestacije dok će svečano otvorenje Stolačke tarče biti na Starom gradu u 16.30 sati.

Nastup mađarskog ansambla Holloenek Hungarica predviđen je u 17.10 sati. U 17.30 sati predstavit će se slovačka povijesna postrojba Ursus, dok u 17.50 započinje predstava "Red ružice grada".

Od 18 sati održat će se srednjovjekovna likovna radionica, radionica plesa za djecu, radionica streličarstva, kao i radionica keramike.

Vitezovi vranski predstavit će se od 19 sati, nakon čega će Mušketiri i haramije demonstrirati rukovanje vatrenim oružjem.

Dubrovački trombunjeri predstavit će pucanje iz vatrenog oružja u 19.30 sati, a vrhunac programa u petak bit će uprizorenje obrane hercegova grada od 20 sati, nakon čega slijedi vatreni show i DJ program.

U subotu u 17 sati započinje program nastupom Holloenek Hungarice, zatim slijedi suđenje zatvorenicima, a u velikoj kuli za posjetitelje bit će otvorena tamnica.

Za one koji su propustili u petak, na repertoaru će od 17.30 sati nastupati Ursus te predstava "Red ružice grada" i "Makovi lakrdijaši".

Program za djecu počinje od 18 sati srednjovjekovnom likovnom radionicom, radionicom plesa, streličarstva i keramike.

Vitezovi vranski, Mušketiri i haramije, kao i Dubrovački trombunjeri predstavit će se i u subotu, a od 20 sati nastavlja se bitka za Vidoški grad, vatreni show u 21 sati te nastup DJ-a od 21.30 sati.

Cilj "Stolačke tarče" je oživljavanje stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.