FOTO  Vuk zašao među kuće, umalo stradali mještani !

ovce vukovi, vuk
Dok  se spremao pokrenuti frezu Mile je par metara od kuće svojih roditelja zamjetio vuka koji se čak nije uplašio niti mještana dok su obrađivali obližnju njivu. Da stvar bude čudnija vuk se prošao tik pokraj Milinih susjeda i rođaka i očito krenuo pred njegovu kuću.

“ U početku sam pomislio da je to jedan od pasa lutalica a onda sam prišao bliže i uvjerio se da je to vuk.  Kako  se kretao ka nama uplašio sam se da ne napadne  roditelje i susjede pa sam ocu Bošku povikao da se skloni u podrum a onda sam brzo uzeo lovačku pušku. U pitanju su bile sekunde i uspio sam pogoditi vuka a pucnji su na noge podigli susjede i rođake. Otac Boško je u početku mislio da se šalim kada sam mu rekao da bježi u podrum a na kraju je ostao bez teksta. Oko kuća i na njivama  je bilo dosta starijih osoba pa ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da ih je ne daj Bože zaskočio taj vuk. “ - govori nam Mile i pokazuje mjesto gdje je ustrijelio vuka.

Uz sve to nam izražava zabrinutost njegovih roditelja i svih mještana Škripina činjenicom da se vuk uvukao među same obiteljske kuće. Pri tome je prošao kroz još jedno naselje i to „ u po bijela dana “ a nikome nije jasno što mu je bi krajnji cilj, napad na životinje ili same ljude.

“ Nikada nam vukovi nisu dolazili ovako do samih kuća i to nam je upozorenje. Ma oni su se izgleda udomaćili ovdje u blizini naših kuća i imanja. Nije nam lako raditi na njivi a eto vukovi su pokraj nas. “ - dovikuje Antun Krmek dok sa nevjestom  zasuđuje krumpir i pri tome nam pokazuje brojne i velike tragove vukova na njihovim zasadima povrća.

Za našeg posjeta vuka je došao pogledati i Matan Pavlović,predsjednik lovačkog društva „ Kamenjarka “ Stolac  čiji je  član i Mile Krmek. Kako bi se ispoštovala sva procedura Mile je o ubijenom vuku  izvjestio i stolačkog veterinara koji se raspitivao jeli vuk možda imao kakvog kontakta sa mještanima.

Inače, na stolačkom a osobito čapljinskom području u zadnje je vrijeme zabilježeno više slučajeva bjesnoće  kod pasa i lisica koje također zalaze među kuće i siju strah među mještanima. Stoga  je i ubijeni vuk u Škripinama na dodatni oprez naveo mještane koji eto sada nisu sigurni ni pred svojim kućama. Zbog bjesnoće u Čapljini već traje cijepljenje pasa a i dalje su veliki problem brojni psi lutalice.








ČAportal.info