FOTO  Milan Bandić ispunio obećanje i postao kum prvoj bebi rođenoj nakon njegova posjeta Stocu

to je na blagdan sv. Lucije (13.prosinca) u Stocu za svoga posjeta u sklopu predsjedničke kampanje obećao predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na taj ga je potez ponukla činjenica o velikom broju djece i mladeži u Župi Stolac, o čemu ga je tada izvjestio stolački župnik don Rajko Marković. Nepuna dva mjeseca kasnije Milan Bandić je ispunio svoje obećanje i jučer ponovno došao u Stolac gdje je u prepunoj Crkvi sv. Ilije bio kum maloj Dori Šutalo, rođenoj dva dana nakon te Bandićeve posjete Stocu. Uz Bandićevo kumče jučer je u stolačkoj Crkvi kršteno još četvero tek rođenih stočana. Svih petero su curice i odavno se nije dogodilo da se toliko djece krsti odjednom i da baš sve budu curice.

“ Dragi Milane, ti si osvjedočeni prijatelj našeg Stoca i cijele Župe i neka Bog blagoslovi svaki tvoj korak. Jedini si predsjednički kandidat koji je pregazio Neretvu i došao ovamo u Stolac a evo u dva mjeseca to činiš dva puta. “ - istaknuo je stolački župnik don Rajko Marković uz pljesak većeg broja stočana u i ispred Crkve sv.Ilije.

Mala Dora prvo je dijete presretnih roditelja Ivana i Marijane Šutalo iz novog stolačkog naselja Vidovo Polje, koji su jučer bili pomalo i zbunjeni svom tom gužvom oko njih i dolaskom dragog im kuma Milana Bandića. Ne viđa se baš svaki dan prvi čovjek neke metropole na ovim prostorima pa je Bandić jučer bio i najdraži gost cijele Župe Stolac.

“ Djeca su naša budućnost i neka bude što više ovakvih događaja, u ovoj i svim katoličkim župama u našoj Hercegovini. Ovo mi je 118 kumče i za koji dan slijedi novo kumstvo u okolici Banja Luke. Presretan sam danas ovdje u Stocu. “ - rekao nam je zagrebački gradonačelnik nakon svete mise i krštenja u čemu se jako dobro snalazi. Sa sobom je u Stolac jučer doveo i majku Blagicu te sestru i zeta, a svi su bili oduševljeni toplim dočekom i onim što su vidjeli u ovom gradiću na Bregavi.

Nakon svete mise Bandićeve je primio stolački župnik don Rajko Marković a onda je uslijedio i svečani ručak u slavljeničkoj obitelji Šutalo. Bila je to zaista jedna posebna nedjelja u Stocu u kojem je i Milan Bandić bio na razini i pri darivanju svoga kumčeta tj. male Dore. O tom pokolnu nije želio javno govoriti.

U ime cijele Župe Stolac župnik don Rajko Marković uručio je jučer na svetoj misi zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poklon sliku sa motivima stećaka na Radimlji (autor Trpimir Grgić). Bandić je uzvratio srebrenjakom blaženog mučenika Alojza Stepinca. Milanovoj majci Blagici stolački je župnik poklonio i promotivne CD i DVD izdanja o HKUD Stolac koje ima preko stotinu članova i redovito je na nastupima po BIH i Hrvatskoj. Prigodne pokolne dobili su i Milanova sestra i zet a svi su na kraju kušali i  „ tekuće “ poklone tj. dobro stolačko vino. Nakon svete mise i krštenja mnogi sz stočani poželjeli slikati se sa svojim dragim gostom Milanom Bandićem.





Frano Matić | V. L. | ČAportal