FOTO  Dragan Čović boravio u radnom posjetu općini Stolac

Stolac, posjet, dr. Dragan Čović
Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u Općini i projektima od vitalne važnosti za općinu Stolac, s posebnim osvrtom na projekte u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo.

Načelnik Općine, g. Bošković, u svom je izlaganju upoznao dr. Čovića s projektima koji su u tijeku i koji su planirani u Općini, posebno istaknuvši projekte izgradnje fotonaponskih elektrana u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo, gdje je potrebno u suradnji s Elektroprivredom HZ HB stvoriti uvjete priključka istih na distributivnu mrežu.

Prof. dr. Čović obećao je pomoći sve razvojne projekte u Općini, posebno one koji podržavaju otvaranje novih radnih mjesta. Istaknuo je važnost dobre suradnje općine Stolac i Elektroprivrede HZ HB, koji moraju zajedničkim snagama iznaći rješenje koje će osigurati da se sve planirane i izgrađene fotonaponske elektrane uredno priključe na distributivnu mrežu i počnu s proizvodnom električne energije.

Generalni direktor Elektroprivrede HZ HB, gosp. Gilja, rekao je da je upoznat s aktivnostima oko izgradnje fotonaponskih elektrana. Istaknuo je da Elektroprivreda HZ HB neće biti kočnica aktivnosti i da će u što skorije vrijeme u suradnji sa svim nadležnim institucijama poduzeti sve potrebno kako bi se stvorili uvjeti da se sve planirane i izgrađene fotonaponske elektrane stave u funkciju na optimalan način.