15.12.2018. Adventski sajam u Stocu

advent, Stolac
Veliki broj roditelja i djece, kao i mladih okupio se kraj velikoga bora kojega je na početku druženja blagoslovio stolački župnik don. Rajko Marković, a upaljenja je i prva adventska svijeća na Božićnim jaslicama u središtu grada. Druženje se nastavilo uz gitaru i pjesme stolačkih glazbenika Emme i Ivana.
U subotu, 15. prosinca, u 14.00 sati bit će svečano otvaranje Adventskog sajma, koji će ponuditi različite događaje. Predstavit će se razni izlagači sa svojim rukotvorinama i slasticama, koji će krasiti šatorski prostor tokom cijeloga dana.
Posebni dio sajma je Humanitarno kuhanje, gdje će se ponudom različitih Hercegovačkih delicija i slastica prikupljati novčani prilozi za socijalno-ugrožene obitelji iz općine Stolac.
Ove godine na Adventskom sajmu će se upriličiti i izložba slika, koja počinje u 14.30 sati u Pastoralnom centru u središtu grada. Hercegovački plodovi mediterana, koji su se održali ove godine u Stocu izložit će umjetničke slike koju su nastale tijekom održavanja Likovne kolonije u sklopu manifestacije.
U 15.00 sati na rasporedu je predstava učenika Srednje škole Stolac, koji će također u Pastoralnom centru odigrati predstavu „Lijek za srce" koju su samostalno pripremili. Nakon njih, u 16.00 sati Mali Teatar iz Mostara odigrat će predstavu za djecu „Bajka o dobrom vitezu".
Iza 20.00 sati pod velikim šatorom u središtu grada druženje se nastavlja uz Tamburaški sastav iz Širokog brijega „Stare Note".

Udruga građana „Inicijativa" Stolac