Zvučna imena u žiriju WHFesta

whf
whf

... višestruko nagrađivani hrvatski glumac Krešimir Mikić, Marko Cindrić, glumac i umjetnički direktor festivala nove drame – Nu:Write Theatre Festival te mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš, kojeg su ove godine nagradili u Beogradu za najbolji kratkometražni igrani film.

Glazbeni žiri predvodit će Zdenko Franjić, glazbeni izdavač, nekadašnji pjevač grupe Loši dečki. Krajem 80-ih godina postaje diskograf te je prvi objavio albume Majki, Overflowa, Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića, The Humpersa... Pored njega, sud o grupama donijet će i Atilla Aksoj, gitarist Zostera te svestrani glazbenik te Ivan Galić Ivećko, utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu te jedan od osnivača WHFesta.

O najboljoj kratkoj priči odlučivat će Petra Ljevak, začetnica i direktorica Zagreb Book Festivala i direktorica Naklade Ljevak, književnica Ivana Simić-Bodrožić, dobitnica Gorana za poeziju i Kiklopa za najbolje prozno djelo te književnik i novinar Emir Imamović Pirke, dugogodišnji prijatelj Festivala i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ).

Inače, selektori festivala su od preko 200 pristiglih radova, odabrali je 36 priča, 21 film i devet bendova. Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info, dugogodišnji medijski partner festivala.

Novost ove godine je i nagrada za najbolji styling bendova, koju dodjeljuje Levi's. I ove godine uz festival su Ožujsko pivo i Elektroprivreda HZHB.

Na otvaranju ovogodišnjeg, 13. po redu festivalu, nastupiti će Silente i Edo Maajka. Drugu večer koncert će održati Hladno pivo, a treću večer otvoriti će koncert grupe Pavel. Festival će, nakon proglašenja pobjednika, zatvoriti bend Vatra.

Što se tiče tradicionalnog kampiranja uz festival, i ove godine organizatori ne mogu službeno stajati iza kampiranja, ali pozivaju sve one, koji to žele kao to čine na vlastitu odgovornost.

Detaljnije informacije o festivalu možete dobiti na internetskim (https://www.whfest.com) i Facebook stranicama (https://www.facebook.com/whfest) WHFesta.