FOTO  Završena manifestacija „Dani Kočerina 2011."

Održana večer folklora Kočerin 2011.

U organizaciji HKUD-a Kočerin, a u sklopu tradicionalne manifestacije „Dani Kočerina 2011.", u utorak 28. lipnja 2011. na uočnicu blagdana svetog Petra s početkom u 19 sati i 30 minuta održana je  večer folklora „Kočerin 2011.".

Na ovoj večeri folklora nastupili su: Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Crnašnica" Knešpolje, „Uzarići", „Fra Mijo Čuić" Tomislavgrad, „Sveti Ante" Dretelj/Čapljina, „Svi sveti" Jare, Klapa „Kruševo",

Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Matoš" Plavno, Vojvodina/Srbija, Hrvatska kulturna društva „Vrila" Župa Mostarski Gradac i „Napredak" Busovača, te Kulturno umjetničko društvo „Podvinje" Slavonski Brod/RH, „Dikovača" Zmijavci/Imotski/RH i klapa „Kruševo". Nakon nastupa kulturno umjetničkih društava održan je koncert „Širokobrijeških dukata".

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „DANI KOČERINA 2011."

Koncertom Siniše Vuce završena je ovogodišnja tradicionalna manifestacija „Dani Kočerina 2011.".Prije koncerta pred rekordnim brojem gledatelja odigran je finalni meč 33. Petrovdanskog malonogometnog turnira u kojem je nakon boljeg izvođenja šesteraca ekipa Restoran Čulina (2:2; 6:5) osvojila ovaj prestižni turnir pobijedivši ekipu Vukova. „Ovogodišnja manifestacija Dani Kočerina najposjećenija je do sada. Uistinu mi je drago da sam otvorio, a sada i zatvorio ovu manifestaciju koja je postala prepoznatljiva ne samo u Širokom Brijegu nego i mnogo šire", rekao je, prigodom zatvaranja manifestacije, Miro Kraljević načelnik Općine Široki Brijeg generalni pokrovitelj manifestacije „Dani Kočerina 2011.", a koja se održava u sklopu cjelogodišnje manifestacije Općine Široki Brijeg „Briješka zvona".  

Središnje misno slavlje na blagdan sv. Petra i Pavla zaštitnika župa Kočerin, uz asistenciju četiri svećenika, predvodio je Kočerinjanin fra Franjo Mabić župnik u Izbičnu. U svojoj propovijedi je stavio naglasak važnost obitelji. „Ako je obitelj čvrsta i stabilna, onda društvo i narod imaju budućnost i ne moraju se ničega bojati. Ali tu je i mnoštvo stvari koja ruši obitelj i pojedinca, a najviše psovka", istaknuo je između ostalog u propovijedi fra Franjo Mabić.

Drago Martinović