VIDEO  Zagrebački ekvinocij, na kojem je radio Širokobriježanin Hrvoje Bazina, oduševio kritičare

Zagrebački ekvinocij, na kojem je radio Širokobriježanin Hrvoje Bazina, oduševio kritičare
Screenshot

Film Zagrebački ekvinocij postao je jedno od najvećih filmskih iznenađenja. Nastao je u produkciji zagrebačkog kolektiva CEFGI, a prati šestero mladih ljudi koji odlučuju organizirati tulum u stanu.

Međusobno se dijele po tome što moraju obaviti: dvoje mora pripremiti stan, dvoje ima zadatak nabaviti piće, a dvoje marihuanu. Na tom putu dočekuju ih neočekivane situacije kroz koje upoznajemo alternativni đir Zagreba i njegovog noćnog života.

Kako i službeno glasi opis filma otkrivamo “Kako izgleda inače američki party gone wrong” u kontekstu zagrebačke mladeži, i to one generacije vezane za trep glazbu, dok cijelu atmosferu noćnog života upotpunjuju High5, Krankšvester, Palac, Splinter Sven, Buntai, Lollobrigida, Mimi Mercedez…? Svi koji su noćni život provodili u Zagrebu prepoznat će kultne momente kao što su kupovanje cuge u Konzumu na Glavnom, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerte u Močvari, okupljanje kod Džamije.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=aGylmemRG6Q&feature=emb_logo

Hrvatsko društvo filmskih kritičara prije nekoliko je dana objavilo najbolja filmska ostvarenja protekle godine. Zagrebački ekvinocij smjestio se na genijalno 4. mjesto od 14 najboljih hrvatskih filmova. Za ovaj film važno je reći da je dobio ditribuciju i ide u Cinestar a na njemu je kao direktor fotografije radio Širokobriježanin Hrvoje Bazina.