Za završetak humanitarne akcije za Marijanu Lasić nedostaje 5000 KM

Za završetak humanitarne akcije za Marijanu Lasić nedostaje 5000 KM
Svrha je bila za operaciju organa vida koji je bio znatno oštećen zbog loše regulirane šećerne bolesti koju Marijana ima još od svoje jedanaeste godine.

Za operativni zahvat na oba oka potrebna su bila znatna sredstva i to približno 20.000,00 KM, što je ovom humanitarnom akcijom u kratkom vremenu i osigurano. Zapravo je do današnjeg dana, 10. svibnja 2016. godine, ukupno prikupljeno 26.813,09 KM.

Prva je operacija, na desnom oku, obavljena 29. siječnja u specijalnoj bolnici „Sveti Vid" Beograd. Tada je dijagnosticirano da se u oko mora staviti određeni silikonski gel da bi operacija bila uspješna. To je i učinjeno, kao i prilikom operacije drugog oka koja je obavljena 10. travnja, nakon dvomjesečnog oporavka od prve operacije. Marijana se odlično oporavlja i osjeća poboljšanje svoga vida. Zapravo se njegovo uništavanje zaustavilo a potpuno poboljšanje će osjetiti kada se silikonski gel izvadi iz oba oka.

Silikonski gel zapravo služi da bi se pomoglo da mrežnjača ostane priljubljena uz slojeve oka ispod nje. Očna tečnost će postepeno biti apsorbirana od strane organizma dok se silikonski gel mora naknadno odstraniti iz oka. To će iziskivati ponovne operacijske troškove od 6000,00 KM po oku.

Za jedno oko već postoje osigurana sredstva, te će se odstranjivanje silikonskog gela obaviti u sljedećem mjesecu, zapravo u periodu od 4-6 mjeseci poslije operacije.

Sredstva za drugo oko će nedostajati, ističu iz Udruge dijabetičara u ŽZH, te upućuju ponovni poziv javnosti za prikupljanje, da bi se humanitarna akcija uspješno završila.

Sredstva se mogu uplatiti na poseban žiroračun udruge dijabetičara 3382202264994291 ili se može birati humanitarni broj 092 890 848 te na taj način donirati 2 KM po pozivu.

Pokažimo da nam je stalo, te pomognimo još malo da se akcija uspješno okonča.