Velika Gospa na Širokom Brijegu i preko interneta

U vremenu sekularizacije, poljuljanih vrijednosti i hedonizma, Široki Brijeg je ostao svjetionik svima onima koji se ne slažu sa današnjim uređenjem društva, sa mentalitetom kojemu je božanstvo novac, a cilj užitak.
Ova godina cijela je posvećena obitelji. Papa Benedikt XVI. došao je u apostolski posjet hrvatskom narodu baš u vrijeme kada se slavio nacionalni dan hrvatski katoličkih obitelji. To daje do znanja koliko papa i Crkva obitelj stavljaju u središte društva. Bez zdrave obitelji, nema zdravom društva. Ove godine u Devetnici na Širokom Brijegu propovijednici razmatraju teme o obitelji. Izvrsna je ovo prigoda za duhovnu obnovu svih naših obitelji u vremenu kada je obitelj iznapadana sa svih strana.

Nažalost, ne mogu svi biti ovih dana na Brijegu. Neki su stari, neko bolesni, neki su odsutni zbog posla ili kojeg drugog opravdanog razloga. Za sve njih već nekoliko godina radiopostaja Široki Brijeg prenosi sve večeri devetnice, a od ove godine sveta misa na Uočnicu i na samu svetkovinu Velike Gospe moći će se uživo pratiti i preko interneta.

HercegovinaLive.com organizira prijenos preko interneta Svete Mise na Uočnicu i Veliku Gospu. Prijenos Uočnice je 14.8.2011. sa početkom u 19 sati. Sveta Misa na Veliku Gospu počinje u 11 sati uz izravni prijenos.