Uređenje okoliša oko Doma „Marija naša nada“

dom, Široki Brijeg

Naime, Ministarstvo prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša ŽZH uz suglasnost Vlade ŽZH, a na aplicirani projekt „Uređenje okoliša“ od strane voditelja Doma, uplatilo je novčana sredstva  nakon čega se prišlo izvođenju radova od  strane radnika tvrtke Aqua Flora d.o.o..

 

Ovo je vrlo lijepa i hvale vrijedna dotacija kako bi okoliš oko Doma „Marija naša nada“, u kojem borave djeca ometena u razvoju, dobio prekrasan izgled.

 

 

Kome smeta ovaj objekt?      

 

Nažalost, nekim (ne)ljudima, ili bolje reći huliganima ovaj objekt izgleda ne predstavlja ništa i nemaju nimalo osjećaja za one koji koriste usluge ovoga Doma. Kako drugačije nazvati one koji konstantno uništavaju sve oko ovog Doma, koji je od velikog značaja za djecu ometenu u razvoju!?

 

Prema riječima djelatnika ovoga Doma, nikad nije bilo zabranjeno šetati oko objekta, koristiti park sa pijeskom, pa čak i da se djeca igraju lopte na parkingu za djelatnike, što često i čine.

 

Pa stoga, zašto uništavati jedan ovakav objekt? Zar je toliko teško, ako si već došao sjesti na klupu u parku Doma, potruditi se da raznorazne papire, smeće i kutije od cigareta poneseš do kante za smeće, a ne da smeće bacaš okolo po travnjaku!?

 

Zapitajmo se, zar nekome stvarno smeta jedan ovakav dom i kakav (ne)čovjek moraš biti da isti uništavaš?

 

ABCportal.info