FOTO  Upriličen prijem Anđela Kvesića, osvajača svjetske bronce u karateu!

anđelo kvesić

Gradonačelnik Kraljević je čestitao mladom Kvesiću na velikom uspjehu i poželio mu još mnogo medalja oko vrata. „Ovaj uspjeh je samo jedan od primjera koliko je Široki Brijeg sportski grad", rekao je između ostalog Kraljević.

Na prijemu je osim gradonačelnika bio i predsjednik Športskog saveza Širokog Brijega Ivan Zeljko koji je ispred Saveza uputio čestitke i dao puno podršku u daljnjem radu.
„Ova medalja je više od očekivanog, iako je bronca sjaji kao zlato", poručio je Anđelo Kvesić.

Sportski uspjesi su uvijek bili najbolja promocija Širokog Brijega pa tako i ovaj, koji je i nagrađen prigodno od strane grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića.
Kvesić je trenutno član Karate kluba Hercegovina-Zagreb koji je trenutno najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj. Član je kluba od 2009. godine, a prije toga je nastupao za Karate klub Široki Brijeg. Ova godina je bila i više nego uspješna. Osim već spomenute bronce sa SP u Linzu, Anđelo je osvojio zlato na Svjetskom kupu u Laškom u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, Balkanski je prvak iz Istanbula, zlato oko vrata je stavio i Croatia kupu, a na Sveučilišnim igrama osvojio je srebro u pojedinačnoj i zlato u ekipnom dijelu. Posljednji uspjeh čime je ova godina postala vrhunac njegove dosadašnje karijere postigao je na prvenstvu Hrvatske osvojivši zlata u obje kategorije (+84), pojedinačno i ekipno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče planova za budućnost, trenutno je u ciklusu priprema za Olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u Tokyu, tako da su većinom svi planovi okrenuti prema tome.

Naravno, kako i samo kaže, njegov uspjeh ne bi bio moguć da nije ljudi koji su cijelo vrijeme bili uz njega i bili mu podrška. „Zahvaljujem se posebno svome treneru Danijelu Vučiću, kao i karate klubovima Hercegovina-Zagreb i Široki Brijeg. Također, hvala svima koji me podržavaju na bilo koji način," poručio je mladi Anđelo Kvesić.

Njegov uspjeh prati i mlađi brat Ivan, koji je također član seniorske reprezentacije Hrvatske, državni prvak i viceprvak Balkana u kategoriji -84.