U Širokom večeras počinje humanitarna akcija za pomoć siromašnim obiteljima

Cijeli projekt osmišljen kroz tri večernja predbožićna druženja, od 21. do 23. prosinca, u vremenu od 18:00 do 23:00 sata, pod šatorom koji će biti postavljen na Trgu Gojka Šuška.

Projekt je započeo prošle godine, kroz zajedništvo i organizirano druženje Širokobriježana. Gospodarstvenici su mladim entuzijastima donirali određene količine hrane i pića koje se prodavalo po prigodnim cijenama, a taj novac bi se dodjeljivao najpotrebitijima. Bit će to prave obiteljske božićne večeri gdje će kulturno-umjetnička društva, lokalni bendovi i sugrađani pjevati prigodne pjesme. Kušat će se kuhano vino i prigodne slastice...

 

Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom „Što ti možeš učiniti za Božić?" podijeljena su na ukupno 25 siromašnih obitelji. Međutim, ove godine se dogodilo nešto vrijedno pažnje. U rad oko priprema vrijedne humanitarne akcije uključio se velik broj osnovnoškolaca ili „Male radionice - Inicijative za Široki Brijeg", kako su ih kolege prozvale.

Kroz mjesec i pol dana (šest subota) okupljanja u vlažnim i hladnim prostorijama Duhanske stanice, kroz radionicu je prošlo 30-ak jako kreativne i vrijedne djece koja su izradila mnoštvo poklona i čestitki.

Izvor: MI Media