U širokobriješkom selu Crnač prava fešta, mještani izgradili vodovod

Ne treba ni spominjati što znači završiti jedan ovakav projekt za mještane ovog sela. Sreća je obasjala Crnčane, kako one koji nisu napustili svoja ognjišta tako i one koji su za ovu priliku stigli u rodni kraj.

 

Najprije je služena u crkvi Sv. Misa u 11 sati a onda je vodovod svečano pušten u rad. Svakako treba spomenuti dvojicu Crnčana koji su od prvog dana vodili ovu akciju koja je trajala ni manje ni više već 12 godina. Marinu Zeljki i Milijanu Zovki trebalo je hrabrosti, znanja, volje i vjere da zajedno sa svojim sumještanima otpočnu i završe ovaj hvale vrijedan posao. Crnčanima u goste stigli su i mnogi građani Širokog Brijega koji su zajedno sa svojim prijateljima podijeli ovu radost. Naravno bez političara ništa, ruku na srce kao što je rekao premijer Vlade ŽZH-a Zvonko Jurišić na ovom projektu su radili i pomagali iVlada kojoj je on na čelu a i njegovi predhodnici iz dva prošla mandata kad su premijeri bili Viktor Lasić i Anđelko Mikulić. Nazočnima se obratio te mještanima čestitao i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević, također i ministar u Vladi FBiH Damir Ljubić, te predsjednik Skupštine ŽZH Zlatan Jurilj.

 

Naravno fešta ne bi bila fešta da se nisu zavrtili janjci i popilo koje hladno pivo, a Crnčani su se pokazali kao gostoljubivi i dobri domaćini. Na stolovima nije nedostajalo ni hrane ni pića, a odmah poslije zajedničkog objeda čula se i prava hercegovačka ganga.

 

tekst i foto: ABCPORTAL.INFO