U rujnu Europsko prvenstvo mažotetkinja u Širokom Brijegu

Ugovor su potpisali ispred EME (Europske mažoretske asocijacije) Alen Šćurić, u ime Županije Zapadno Hercegovačke, visokog pokrovitelja Europskog prvenstva,  predsjednik Vlade dr. Zvonko Jurišić i ispred  širokobrijeških Mažoretkinja, koja je domaćini i producent navedenoga prvenstva voditeljica mažoretkinja Marija Topić Ramljak

 Prvenstvo će se održati od 16. do 19. rujna 2010. godine, na športskim terenima hotela Đulić, u kojem će biti organiziran smještaj i boravak natjecateljica. Kao lokacija Široki Brijeg je odabran zbog uspjeha širokobrijeških mažoretkinja, a hotel Đulić je odabran iz razloga što zadovoljava potrebne  kriterije za realizaciju takvog projekta.

Nakon potpisivanja ugovora, uslijedio je revijalni dio programa u kojem su nastupile mažoretkinje iz Zagreba i Širokog Brijega. Gošće iz Zagreba premijerno su izvele koreografiju u opremi hrvatske nogometne reprezentacije koju je HNS izradio za Zagrebačke mažoretkinje. Inače Zagrebačke mažoretkinje najbolji su Europski sastav mažoretkinja. Ukupno broje 620 članica. Sastav je 14. puta prvak Republike Hrvatske, te osam puta prvak Europe. Godišnje održe 250 nastupa, od toga 30 u inozemstvu. Mažoretkinje iz Širokog Brijega su osnovane 2000. godine, broje preko 300 članica i raspoređene su u 4 dobne skupine. Sudjelovale su na Europskim i državnim prvenstvima gdje su osvojile preko 50 medalja. U revijalnom dijelu nastupio je prvi juniorski sastav aktualne Državne viceprvakinje u dvije kategorije i prvi seniorski sastav aktualne državne viceprvakinje u dvije kategorije.

 

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ i Tomo MILIČEVIĆ)