Slaven Knezović i SDP-ovci se posvađali oko rušenja spomenika u Širokom

Spomenik je podignut 80-ih godina prošlog stoljeća u čast palim borcima antifašizma u Širokom Brijegu, a autor je Nikola Njirić.

Rušenje spomenika neki mediji su proglasili kulturocidom, a polemika o istome povela se i na društvenim mrežama. Predsjednik gradskog odbora SDP-a Mostar Zoran Perić "linkao" je vijest o rušenju spomenika na facebook pod egidom "Lako je bagerom na spomenik" i krenula je rasprava.

Manje-više gradski SDP-ovci ocijenili su rušenje spomenika kulturocidom, a rušitelje prozvali fašistima, koji ruše antifašistički spomenik, pogotovo jer to čine na današnji dan.

U polemiku se upleo i mostarski glumac Slaven Knezović, kazavši da se "ne treba čuditi što se Širokom Brijegu ruši spomenik žrtvama 2. svjetskog rata kad tamo nije niko poginuo u 2. svjetskom ratu nego nakon njega".

"Zlotvor Tito je pobio oko 18.000 ljudi u zapadnoj Hercegovini nakon završenog rata", kazao je između ostalog Knezović dodavši i da je ujak njegovog oca ubijen 1947., odveden iz kuće i ustrijeljen, a naveo je i druge primjere.

Dalje je rasprava nastavljena naširoko, te se doticalo i Staljina i Ante Pavelića, te uspoređivalo jedne s drugima. Zoran Perić Knezoviću je na koncu uz tzv. smajlić poručio da će "opet on prije njega trčati da nosi štafetu".

Također, popularnom Grofu, oni kojima se nije svidjela opaska o Titu zločincu, poručili su i da ne uči povijest od mostarskog intelektualca u Zagrebu Nine Raspudića.

Izvjesno je da će današnje rušenje "Ruže" u Širokom Brijegu, "mirisati" još barem nekoliko dana.

Republika.info