Širokobriježanin bez vozačke i pod utjecajem alkohola počinio pet prometnih prekršaja

...ŽZH evidentirala je više teških prekršaja počinjenih od strane jedne osobe.
U navedeno vrijeme policijski službenici radarom su snimili motorno vozilo marke Audi tip 80, koje se u smjeru Posušja kretalo brzinom od 132 km/h na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.
Vozač Audija slijedeći prekršaj počinio je oglušivši se na naredbu za zaustavljanje, izdanu od strane policijskih službenika svjetlećom palicom „STOP POLICIJA".


Nakon kraće potjere policijski službenici stigli su i zaustavili vozača Audija nakon čega je isti legitimiran i alkotestiran. Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je Audijem upravljao M. M. (23) s Trna a izvršenim provjerama utvrđeno je da isti nema položen vozački ispit dok vozilo kojim je upravljao nije registrirano.


Ujedno, izvršenim alkotestiranjem kod M. M. (23) izmjerena je nedopuštena količina alkohola u organizmu (izmjereno je 0,95 ‰ alkohola u dahu).
Postrojna za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH podnijet će na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M. M. (23) zbog počinjenih pet prometnih prekršaja:
1. nepropisna brzina (zapriječena je novčana kazna u iznosu od 400 - 1000 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 2-6 mjeseci i dva kaznena boda),
2. nepostupanja po naredbi ovlaštene službene osobe (zapriječena je novčana kazna u iznosu od 100-300 KM, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1-4 mjeseca i jedan kazneni bod),
3. upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (zapriječena je novčana kazna u iznosu od 100 - 300 KM i jedan kazneni bod),
4. upravljanja neregistriranim motornim vozilom (zapriječena je novčana kazna u iznosu od 100 - 300 KM i jedan kazneni bod),
5. upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola - stupanj alkoholiziranosti od 0,3 - 1 ‰ (zapriječena je novčana kazna u iznosu od 50 - 250 KM i jedan kazneni bod).

UPRAVA POLICIJE MUP-a