Široki Brijeg: Vještak tvrdi da bivši pripadnik 'Kažnjeničke bojne' HVO-a nije ubio navijača Sarajeva

Široki Brijeg: Vještak tvrdi da bivši pripadnik 'Kažnjeničke bojne' HVO-a nije ubio navijača Sarajeva
... a u trenutku pogotka strijelac se morao nalaziti s desne, bočne strane ubijenog. Iz priložene fotodokumentacije proizlazi da se Puljić prije pogotka zrnom kretao u smjeru okrivljenog Olivera Knezovića, koji se u tom trenutku nalazio sučelice njemu na udaljenosti od oko 50 metara, a nikako s desne bočne strane. Metodom 3D forenzične rekonstrukcije zaključuje se da hitac koji je u glavu pogodio Vedrana Puljića nije ispaljen s pozicije Olivera Knezovića, nego s pozicije na parkingu između vatrogasnog kamiona i ostalih parkiranih automobila s udaljenosti od oko 15 metara - navodi se u dijelu vještva Vojina Maštruka o kojem se u četvrtak raspravljalo u nastavku suđenja Oliveru Knezoviću, umirovljenom časniku i bivšem pripadniku "Kažnjeničke bojne" HVO-a, kojeg se tereti za Puljićevo ubojstvo i još šest pokušaja ubojstava.

Spis ide u BiH

Podsjetimo, optužnica ga tereti da je 4. listopada 2009. godine, oko 15.25, ispred stadiona "Pecara" u Širokom Brijegu, tijekom sukoba navijača "Širokoga" ("Škripara") i "Hordi zla", navijača "Sarajeva", policajcu Draganu Vujeviću, koji je radio na osiguranju, iz korica istrgnuo službeni pištolj "glock 19", izišao na cestu te u smjeru sarajevskih navijača ispalio deset hitaca. Po optužnici, jedan je pogodio Puljića u glavu i ubio ga, a još šest navijača je ranjeno.

Knezović je nakon ovog događaja pobjegao iz BiH i nastanio se u Zagrebu, a suđenje mu je na splitskom sudu počelo u ožujku prošle godine, nakon što je predmet ustupljen hrvatskom pravosuđu te je podignuta optužnica, među ostalim, i na temelju vještva BiH vještaka.

No, ovo najnovije Maštrukovo vještvo pobija njihove zaključke i praktički oslobađa Knezovića krivnje.

Slobodna Dalmacija