Široki Brijeg: Vještak tvrdi da bivši pripadnik 'Kažnjeničke bojne' HVO-a nije ubio navijača Sarajeva

navijački neredi, nogomet, Komitet za normalizaciju, navijački neredi, Vedran Puljić, suđenje, Oliver Knezović, Široki Brijeg, Oliver Knezović, Vedran Puljić, Vedran Puljić, navijači, Horde zla, Široki Brijeg, Oliver Knezović
... a u trenutku pogotka strijelac se morao nalaziti s desne, bočne strane ubijenog. Iz priložene fotodokumentacije proizlazi da se Puljić prije pogotka zrnom kretao u smjeru okrivljenog Olivera Knezovića, koji se u tom trenutku nalazio sučelice njemu na udaljenosti od oko 50 metara, a nikako s desne bočne strane. Metodom 3D forenzične rekonstrukcije zaključuje se da hitac koji je u glavu pogodio Vedrana Puljića nije ispaljen s pozicije Olivera Knezovića, nego s pozicije na parkingu između vatrogasnog kamiona i ostalih parkiranih automobila s udaljenosti od oko 15 metara - navodi se u dijelu vještva Vojina Maštruka o kojem se u četvrtak raspravljalo u nastavku suđenja Oliveru Knezoviću, umirovljenom časniku i bivšem pripadniku "Kažnjeničke bojne" HVO-a, kojeg se tereti za Puljićevo ubojstvo i još šest pokušaja ubojstava.

Spis ide u BiH

Podsjetimo, optužnica ga tereti da je 4. listopada 2009. godine, oko 15.25, ispred stadiona "Pecara" u Širokom Brijegu, tijekom sukoba navijača "Širokoga" ("Škripara") i "Hordi zla", navijača "Sarajeva", policajcu Draganu Vujeviću, koji je radio na osiguranju, iz korica istrgnuo službeni pištolj "glock 19", izišao na cestu te u smjeru sarajevskih navijača ispalio deset hitaca. Po optužnici, jedan je pogodio Puljića u glavu i ubio ga, a još šest navijača je ranjeno.

Knezović je nakon ovog događaja pobjegao iz BiH i nastanio se u Zagrebu, a suđenje mu je na splitskom sudu počelo u ožujku prošle godine, nakon što je predmet ustupljen hrvatskom pravosuđu te je podignuta optužnica, među ostalim, i na temelju vještva BiH vještaka.

No, ovo najnovije Maštrukovo vještvo pobija njihove zaključke i praktički oslobađa Knezovića krivnje.

Slobodna Dalmacija