ŠIROKI BRIJEG SE SPRIJATELJIO SA MEĐIMURSKOM ŽUPANIJOM

Inicijator potpisivanja Povelje o prijateljstvu naše opcine sa najrazvijenijom županijom u Republici Hrvatskoj je Generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša, a koju su sa zadovoljstvom prihvatili nacelnici opcina Široki Brijeg, Ljubuški i Citluk i medimurski župan Ivan Perhoc. „Široki Brijeg i Medimurje sada su i službeno prijatelji, što me uistinu veseli jer je to u prvom redu rezultat našega, ali i moga osobnog prijateljstva sa Vašim sugradaninom Plešom.

Sretan sam što mi je pripala cast da kao nacelnik Širokog Brijega potpišem Povelju o prijateljstvu sa narazvijenijom županijom u Hrvatskoj, jer sam siguran sam da ce to iskoristiti gospodarstvenici, ali i kulturni i sportski djelatnici Širokog Brijega i Medimurske županije“, rekao je prigodom potpisivanja Povelje Opcinski nacelnik Miro Kraljevic.

Potpisivanje Povelje je upriliceno, u najsjevernijoj opcini u Hrvatskoj u Svetom Martinu na Muri, na snimanju najgledanije zabavno-glazbene emisije HRT-a „Lijepom našom“. Poseban gost ove emisije HRT-a koja ce biti emitirana 20. i 27. prosinca ove godine bio je Mate Bulic.

U dvodnevnom posjetu medimurskoj županiji nacelnik Kraljevic je posjetio grad Prelog i upoznao se gospodarskim potencijaloma, jednog od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojem je stopa nezaposlenih nula. Nacelnika Kraljevica primio je dožupan medimurski Matija Posavec, gradonacelnik Preloga Dragutin Glavina i župnik župe Svetog Jakoba u Prelogu don Antun Hoblaj.


Drago Martinović