Široki Brijeg: Potvrđene optužnice protiv 12 navijača FK Sarajevo

Kako je Dnevnom avazu potvrđeno u Općinskom sudu Široki Brijeg, optužnice su potvrđene protiv Faruka Džanke, Mirze Sokolovića, Adisa Ahmetagića, Zlatana Husića, Muhameda Grbe, Edina Turkića, Edisa Memića, Aldina Popare, Zlatana Gačića, Vedada Zubetljaka i Mirze Šiljkovića iz Sarajeva, kao i Josipa Bevande iz Širokog Brijega.

Navijači iz Sarajeva terete se za krivično djelo uništavanja tuđe imovine učestvovanjem u grupi, dok je Bevanda optužen za napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Optužnice koje je Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg podiglo protiv sudskih policajaca Marinka Barbarića i Ivana Barića iz Gruda, i to zbog protiuzakonitog oslobađanja Olivera Knezovića iz pritvora, prvoosumnjičenog za ubojstvo Puljića, Općinski sud nije potvrdio.

Iz ovog suda su kazali da su se u vezi s ovim optužnicama proglasili nenadležnim te su od Visokog sudskog i tužiteljsko vijeća BiH tražili da odredi sud koji bi bio nadležan za potvrđivanje optužnica.

Prvoosumnjičeni Oliver Knezović, koji se nalazi u bijegu u Hrvatskoj, kao i drugoosumnjičeni, ljubuški policajac Dragan Vujević, još su predmet istrage o Puljićevom ubojstvu koju provodi Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg.

dnevnik.ba