Široki Brijeg: Park Borak zahvaljujući mladima dobiva novi sjaj

Članovi spomenutih udruga su bili veoma zadovoljni, a timski im je rad bio zabavan i zanimljiv. Akcija se sastoji od uređenja pješačko-biciklističke staze,čišćenja otpada i postavljanja klupa za pješake. Ovoga vikenda uredili su veliki plato na kojem su postavili veliki fiksni roštilj namijenjen za sve gurmane koji budu organizirali roštiljadu u prirodi. Mladi Širokobriježani samoinicijativno su izradili i postavili 10-ak klupa koje su rađene u suradnji s studentima Akademije likovnih umjetnosti. Pokosili su travu i odstranili korov, a uskoro će šljunkom poravnati stazu koja će nakon uređenja kamenjara i sadnje biljem biti prepuštena žiteljima, turistima i sportašima.

Prema projektu kojeg provode Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg zajedno uskoro će pokušati iznaći sredstva za kutka za umirovljenike u parku Borak kao i za proširenje dječjeg parka gdje su u već postojećem postavili klupe za roditelje.
- Izuzetno smo zadovolji što svojim volontiranjem možemo doprinijeti razvoju općine u kojoj živimo. Ne volimo biti slijepi promatrači i smatramo da se samo ništa neće pozitivno promijeniti. Političari su izgubili kompas, ali u mladim ljudima ima energije i voljni su zasukati rukave. Vrlo rado sudjelujemo u akcijama iza kojih ostaju dobra djela- rekao je Dalibor Ravić, voditelj projekta uređenja pješačko- biciklističke staze u sklopu parka Borak.

UDRUGA KOREKTIV & INICIJATIVA ZA ŠIROKI BRIJEG

ekspresno.info