FOTO  Široki Brijeg: Otvorena izložba skulptura Miroslava Solde

Široki Brijeg: Otvorena izložba skulptura Miroslava Solde
...je izložba skulptura u drvu pod nazivom 'Svijet iz bajke' autora Miroslava Solde. „Njegove su skulpture toliko rječite da je suvišno bilo što reći, a začuđujuće je da danas postoji čovjek koji radi ovakve skulpture", rekao je akademski umjetnik Anđelko Mikulić dodajući „Soldo izdiljava skulpture u drvu ne zadirući u prirodnost zatečenog oblika, te nam na taj način priča začuđujuću priču iz njegove šume".

„Što reći, figure govore sve", rekao je Miroslav Soldo autor 60-ak zanimljivih skulptura u drvu, koje Srećko Slišković u pogovoru brošure naziva 'svijet iz bajke'.

„Ovo je doprinos kulturnom životu Širokog Brijega i svakako treba pomoći i Miroslavu i svima koji u sjeni rade ovakve jedinstvene i zanimljive uratke", rekao je između ostalog gradonačelnik Miro Kraljević otvarajući izložbu.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio Gojko Jelić predsjednik Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg, a program otvaranja izložbe skulptura u drvu upotpunio je Srećko Slišković recitirajući pjesmu 'Šikara' Vladimira Nazora koja dijelom oslikava ozračje u kojemu su nastala djela Miroslava Solde. Ova jedinstvena izložba ostat će otvorena do 23. svibnja 2015. godine (u Narodnoj knjižnici 'Široki Brijeg' na Trgu Gojka Šuška), a posjetitelji će imati mogućnost kupnje skulptura.

Miroslav Soldo rođen je 1962. u Dobrkovićima. Oženjen je i otac četvero djece, a uposlen je u JKP 'Čistoća' Široki Brijeg.