Široki Brijeg: Općinsko vijeće usvojilo proračun za 2011.godinu

Također, većinom glasova usvojena je i Odluka o izvršenju proračuna općine Široki Brijeg, stoji u priopćenju iz širokobriješkog Općinskog vijeća.

Proračun je realno planiran i predviđeni prihodi u 2011. godini su, u usporedbi s 2010. godinom, manji za 5 posto, istaknuo je pomoćnik načelnika za financije Mate Zadro.

Naglasio je kako je kredit od Razvojne banke u iznosu 1 000 000 KM, koji je namijenjen zaokruženju financijske konstrukcije za gradsku mrtvačnicu, razlog zbog kojega je ovogodišnji proračun za nekih milijun KM veći od prošlogodišnjeg.

Tijekom sjednice Općinskog vijeća jednoglasno je usvojena Odluka o donošenju Detaljnog plana uređenja gospodarske zone "Trn".

Većinom glasova vijećnika donesena je Odluka o poništavanju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu dodjele građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu i Odluke o potvrđivanju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu dodjele građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu, a koje su usvojene na sjednici Općinskog vijeća održanoj u rujnu.

Općinsko vijeće je također usvojilo Odluku o usuglašavanju pravnog statusa JP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. i Statut JP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Široki Brijeg.

Također, usvojena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na cijenu vode. Prema toj odluci, cijena vode za kućanstvo iznosi 0,95 KM (+ PDV+PVN) po kubiku vode, za gospodarske subjekte kod kojih je mjesečna potrošnja do 3500 kubika cijena vode je 1,80 KM, a za gospodarske subjekte kod kojih je mjesečna potrošnja preko 3500 kubika cijena vode je 1,05 KM, navodi se u priopćenju.

(Fena)