Široki Brijeg: Održana "Plava noć"- nogometaši se iskazali u humanitarnoj akciji

Dinamo, plava noć, Široki Brijeg
Nakon 1979., 1984. i 1987. godine čekalo se do večeras kako bi Široki Brijeg opet bio domaćin jedne "Plave noći".

Najzaslužniji za četvrtu 'Plavu noć' u Širokom Brijegu je Nogometni klub Široki Brijeg koji je na temelju potpisanog sporazuma i prijateljstva dočekao svoje drage goste i prijatelje, koji se ovih dana nalaze na pripremama u Međugorju.

"Velika je čast i ponos da NK Široki Brijeg ima suradnju sa jednim od najvećih europskih klubova u ovom dijelu Europe, a to je zasigurno Dinamo. Stoga se nadama da će se i iz tog sporazuma u ovoj godini izroditi i toliko očekivana utakmica između Dinama i Širokoh Brijega na Maksimiru čime bi se okrunila i nagradila ljubav navijača iz Hercegovine i Središnje Bosne. Dinamu je gostovalo dosta velikih klubova tako da je red i na Široki Brijeg", rekao je prvi čovjek Širokog Zlatan Mijo Jelić.


Na tragu Jelićevih riječi nadovezao se i predsjednik Dinama Mirko Barišić koji se zahvalio na gostoprimstvu i ljubavi prema plavoj boji.

-"Znamo koliko Dinamo znači za ovaj kraj i nadam se da ćemo to opravdati svojim rezultatima i ovim sporazumom sa Širokim Brijegom, za kojeg se nadam da će ostati trajno dobro i poveznica između naša dva kluba." - poručio je Barišić.

Tijekom 'Plave noći' održana je i humanitarna aukcija rekvizita GNK Dinamo. Tom prigodom za liječenje mladog Širokobriježanina Petra Marušića prikupljeno je 25500 KM, a osim sportske, svoju ljudsku veličinu pokazali su i igrači Dinama, između ostalih Josip Šimunić, Domagoj Vida, Ivan kelava, Jerko Leko, Zoran Mamić, te ostali mnogobrojni gospodarstvenici s područja čitave Hercegovine koji su dali svoje doprinose ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji.

Širokobriješkoj Plavoj noći nazočili su i čelnici HNS-a BiH na čelu sa Draganom Čovićem, ministri u Vladi ZHŽ-a na čelu sa Zdenkom Ćosićem, predstavnici gospodarskih društava, crkve, kulturnih i športskih društava te naravno predstavnici navijača Dinama s područja Hercegovine i Središnje Bosne.

Za dobar ugođaj pobrinuli su se Širokobriješki tamburaši i slavonski tamburaški sastav Pet tambura.


HRsvijet

foto: sportsport.ba