FOTO  Široki Brijeg: Održana humanitarna akcija 'Kad se male ruke slože'

FOTO: Domagoj Ledić

Mnogobrojni Širokobriježani i Širokobriježanke su se odazvale akciji te svojim novčanim prilozima pomogli najpotrebitijim obiteljima u Širokom Brijegu, piše jabuka.tv

Mogle su se kupiti palaćinke, kojih je prodano 1500, sladoled, sokovi, piva... A, također, svi građani su mogli donijeti i odjeću koju ne koriste te ih donirati u humanitarne svrhe. Porazan je podatak, koji su nam rekle organizatorice, da u Širokom Brijegu oko 200 obitelji nema struju i vodu, odnosno zbog nemogućnosti plaćanja računa, usluga im je ograničena.

Humanitarnu akciju svojim nastupom uveličali su: Mažoretkinje Široki, Tamburaši s kamena, Frama Široki Brijeg, Frano Vukoja, Lucija Zovko, HKUD Hercegovac i Širokobriješki dukati.

Akciju su podržali: načelnik Općine Široki Brijeg - Miro Kraljević, službenica za mlade - Monika Bukač-Glavaš, Centar za socijalni rad.

Zatim, Vijeće mladih Široki Brijeg, Dogana kulturni centar, Stolnoteniski klub Široki Brijeg, Hrvatski rukometni klub Široki, Odred izviđača Široki Brijeg, EKO ZH, Inicijativa za Široki Brijeg, Mreža udruga, GSS Široki Brijeg.

Tijekom večeri na središnji trg došli su rukometaši hrvatske juniorske reprezentacije, a s njima je bio prisutan i izbor seniorske reprezentacije Slavko Goluža koji je u kratkoj izjavi za portal Jabuka.tv rekao sljedeće: "Vraćali smo se autobusom s treninga iz dvorane na Pecari te smo vidjeli da se nešto događa u središtu grada. Čuli smo da se radi o humanitarnoj akciji te smo na nakon večere došli ovdje i podržali ove mlade ljude i ujedno se zahvalili Širokom Brijegu na gostoprimstvu", rekao je Goluža za portal Jabuka.tv.

Hrvatska rukometna juniorska reprezentacija je na pripremama u Širokom Brijegu uoči predstojećeg Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava od 14. do 28. srpnja u Bosni i Hercegovini.

Oduševljenje svih prisutnih izazvali su mladi rukometaši koji su se popeli na pozornicu te skupa s organizatoricama akcije otpjevali nekoliko pjesama, između ostalih i onu "Moja Domovina".

Na inicijativu Slavka Goluže, hrvatski mladi reprezentativci će skupa s rukometašima Širokog Brijega u subotu u 21 sat na Trgu širokobrijeških žrtava prodavati palaćinke te se na taj način ova humanitarna akcija nastavlja!