FOTO  Široki Brijeg:Obilježena 25. obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi

Široki Brijeg, HVO, obljetnica

...obilježena 25. obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi HVO-a. Obilježavanje ove obljetnice započelo je svetom misnim slavljem za poginule i umrle pripadnike postrojbi i za sve hrvatske domoljube u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koje je predvodio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić, a nakon toga su na Trgu širokobrijeških žrtava kod križa položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Brojni pripadnici prvih dragovoljačkih postrojbi i njihovi gosti su se zatim u mimohodu uputili u kino 'Borak' gdje je održana svečana akademija. Na početku svečane akademije prikazan je kratki dokumentarni film prožet snimkama s ratišta nakon čega se okupljenima obratilo nekoliko govornika. Na početku je okupljene pozdravio Anđelko Mikulić, zatim Krešo Ćavar jedan od prvih zapovjednika širokobriješke dobrovoljačke postrojbe, Mariofil Ćužić, Miro Kraljević gradonačelnik i Zdenko Ćosić predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Po završetku svečane akademije održana je izložba ratnih fotografija izloženih u predvorju širokobriješkog kina. Branitelji su okupljanje završili druženjem i prigodnim domjenkom na Trgu Gojka Šuška dok su na Trgu širokobrijeških žrtava nastupila folklorna društva.