Silovatelj Duka uskoro na optuženičkoj stolici u Š. Brijegu?!

Naravno ako im se uopće odazove na poziv za proces 17. rujna, jer se svaki put pokuša ubiti kad čuje za bilo kakvo suđenje protiv sebe. U više navrata su ga spašavali zatvorski čuvari i liječnici. Ipak, samo se čini kako bi radije na "električnu stolicu" budući da je riječ o nepopravljivom silovatelju, dileru i kradljivcu - Draganu Stojiću zvanom Duka (40) iz Zvornika, koji prije svake zakazane rasprave guta sve što mu je pri ruci, pa uvijek, umjesto na sudu, završi u bolnici, a rasprava se odgodi. Tako mu se tek sada sudi što je još u jesen 2008. ukrao golfa IV u ljubuškom mjestu Miletina. Kada su ga policajci pokušali zaustaviti, nagazio je na gas i pod okriljem mraka uspio pobjeći kod mjesta Vučipolje. Tek ujutro je, nakon dramatične potjere, zaustavljen u posuškom mjestu Marić Dolac, i to nakon što je udario policijska kola, za što mu se i sudi. U njegovu društvu su bili Mario Begić (26) iz Posušja i Danko Renovica (36) iz Sokoca.

Radi gluposti

U međuvremenu je zbog šverca marihuane i kokaina u Trogiru zajedno s Josipom Bodrožićem, nekadašnjim kickboks borcem iz Kaštel Gomilice, posljednja adresa mu je bila u splitskom zatvoru Bilice, gdje je u svojoj ćeliji progutao upaljače i još nekoliko predmeta, pri čemu mu se metalni dio upaljača zabio u crijevo pa se sve zagnojilo. Čuvari su ga rano ujutro zatekli u teškim bolovima, nakon čega je hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje je operiran i spašen. - Njegovo ponašanje je potpuno nenormalno, jer svaki put pred ročište Stojić napravi neku glupost. Dosad je više puta bio smještan u zatvorsku psihijatrijsku bolnicu jer je gutao sve što mu se nađe pod rukom - priča Stojnićev odvjetnik Borivoje Milošević. Osim toga, dodaje on, Stojić u ćeliji spava na podu, skida se gol i radi razne gluposti.

Majka i "čini"

- Kod mene je dolazio iskidane majice, a čak je poslao pismo tužiteljici u kojem je prijetio da će njegova majka iz Zvornika baciti "čini" na nju ako ne bude tražila manju kaznu za njega. Naime, tužiteljica je ponudila nagodbu s njim, po kojoj bi bio osuđen na pet godina zatvora, ali on to odbacuje i traži kaznu od tri godine - kaže odvjetnik, ističe da će najvjerojatnije odmah biti prebačen u BiH kako bi odležao kaznu zbog silovanja, na koju ga je Okružni sud u Bijeljini osudio još 2010. U Zvorniku je već bio osuđen i za tešku krađu, a traži ga dobojska, zenička i travnička policija.

Vecernji.ba