Sastali se specijalci Herceg Bosne i Hrvatske u Širokom Brijegu

branitelji

Za ovu priliku iz RH stigli su gotovo svi predstavnici istoimenih tamošnjih udruga. Nazočni su bili specijalci iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Osijeka, Županje, Zadra, Šibenika…Također su za ovu priliku došli i predsjednik Udruge specijalaca RH Josip Klem, te savjetnik ministra branitelja u Vladi RH Josip Miholjević.

U svom obraćanju svojim kolega Klem je izrazio zadovoljstvo što su specijalci Hrvatske danas u posjeti svojim suborcima u Hercegovini.
- Vidite koliko nas je danas došlo u Široki Brijeg na ovu obljetnicu, ne daj Bože da se pojave neki problemi i opasnosti za Hrvate koji žive ovdje, vjerujte mi svi bi bili tu, rekao je Predsjednik Udruge specijalaca RH, prekidan burnim aplauzom, te nadodao da se protivi dijeljenju kako Hrvata tako i branitelja. Svi smo mi specijalci hrvatskog naroda, završio je Klem.

Predsjednik Udruge specijalaca HRHB Zdenko Jurić Major u svom obraćanju se dotakao nejedinstva među hrvatskim političarima pozvavši ih da se ujedine oko hrvatskog pitanja u BiH koje nije riješeno ni izbliza.

Danas je u Širokom također održana i Izborna skupština Udruge specijalaca ŽZH-a a na čelo udruge izabran je Dražen Čolak.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)