Sa zlatnom medaljom svjetskog prvaka doći u svoj Široki je jedan od najljepših dana u životu

Ivan Kvesić karate, doček, Široki Brijeg
Doček je organiziran u suradnji Grada Širokog Brijega, Športskog saveza Široki Brijeg i Karate Kluba Široki Brijeg.

Podsjetimo, Ivan Kvesić na rekordnom Svjetskom prvenstvu u karateu po broju natjecatelja (1.117) u kategoriji do 84 kg, koje je održano u Madridu stigao do zlatne medalje. On je treći Hrvat koji se okitio svjetskim zlatom u karateu, nakon Juniora Lefevrea 2000. i Danila Domdjonija 2008. godine.

Na putu do naslova u poluteškoj kategoriji Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, a nakon toga slavio protiv Rumunja Christiana Mariana Michalachea 4-0, Dionicija Gustava iz Dominikanske Republike 8-1, Bjelorusa Antona Isakaua 4-3, Danca Michela Corbalana 5-0, a u polufinalu nadvisio je i Turčina Ugura Aktasa s 2-1.
Uz mnoštvo građana, susjeda i prijatelja Kvesića su dočekale i gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Mirom Kraljevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Vinkom Topićem. Sve su uljepšale Širokobriješke mažoretkinje,

Ivan Kvesić je u izjavi novinarima rekao da je ovo jedan od najdražih dana u njegovom životu jer je u Široki stigao sa zlatnom medaljom Svjetskog prvaka.
-Moji planovi za dalje su odlazak na OI i mislim da imam dobre šanse jer sam oovom titulom osvojio puno bodova potrebnih za kvalifikaciju- rekao je ovaj Širokobriježanin, reprezentativac Hrvatske i Svjetski prvak u karateu.

Okupljenima se obratio I trener Vučić koji je napomenuo da nije bilo lako doći do ovakvog rezultata te da od prvog dana je uz braću Kvesić. Pohvalio je I gradonačelnika Kraljevića koji im je uvijek izlazio u susret.
Anđelo Kvesić je također pozdravio okupljene istaknuvši ponos što pripada Širokom, svojem Kočerinu i Hercegovini

Uz oduševljenje brojnih Širokobriježana kroz svečani špalir mažoretkinja na binu se popeo i sam Ivan Kvesić kojem je gradonačelnik Kraljević na glavu stavio pobjednički lovorov vijenac.

Kvesić je zahvalio svima na lijepom dočeku i s bine ispričao kako je došlo do ovog velikog uspjeha.

www.abcportal.info