Prošlo je više od 100 dana a još se ne zna ništa u slučaju maloljetnog Solde, otac spominje imena

Široki Brijeg, prosvjed, prosvjednici, Široki Brijeg, specijalna policija, HR HB, mile soldo, mile soldo, Široki Brijeg, mile soldo, mile soldo, istraga
Do sada je saslušano više od 80 svjedoka, neki čak i nekoliko puta. Kroz sve se provlači priča o tzv. hrvatskoj zlatnoj mladeži, odnosno tvrdnje da se zataškavanjem istine u Širokom Brijegu štite djeca lokalnih moćnika.

"Dok sam Milu vozio u CUM, i u kliničkoj bolnici non-stop je spominjao šake, imena Jure, Ivo, i normalno se stvara sumnja da nije bila prečka u pitanju", priča Serafin Soldo, otac pretučenog mladića za magazin Mreža Federalne televizije.

Brojni propusti uočeni su od starta istrage. Priznanje stiže i od policijskog komesara MUP-a ŽZH Milana Galića.

"Uočeni su propusti u radu. Prilikom obavljanja očevidnih radnji, Odsjek unutranje kontrole je proveo istragu i utvrđeno je da je dio policijskih službenika počinio teže povrede službene dužnosti, a jedan dio lakše, u tijeku je sankiconiranje", kaže komesar Galić.

Je li i tko od policije skrivao tragove i dokaze tek će pokazati interna istraga, ali sve to znači da će se na sankcioniranje onih koji su pretukli Milu Soldu sigurno još čekati.

"Službenici Policijske uprave Široki Brijeg i MUP-a nisu skrivali nikakve dokaze niti se zataškavaju činjenice. U javnosti je bilo priče da se radi o tzv. tatinim sinovima. Kao komesar policije mogu reći da nitko neće biti zaštićen", poručuje Galić.

"Još nemamo dovoljno dokaza da kažemo da je počinjeno kazneno djelo na njegovu štetu ili da se radi o nesretnom slučaju", ističe policijski komesar.

Mile, iako se ničega ne sjeća, kada se djelomično oporavio, smatra da ozlijede nisu došle same od sebe.

"Teorija je tisuću, ali još ne znam što je bilo. Da je gol pao na mene imao bih rane na potiljku, a nemam. Samo su bile rane na desnoj strani lica, to ne može biti gol."

Otac potvrđuje da ima špekulacija o tome tko bi mogao biti počinitelj, ali da se ne može sa sigurnošću tvrditi o kome je točno riječ i da svjesno odugovlače proces.

"Tražit ćemo pravdu. Taj slučaj, ta imena znaju i policija i tužiteljstvo. Da li ih štite zato što njihovi očevi imaju milijune, da li su korumpirani, podmićeni?", pita Serafin.

Komesar Galić ne želi komentirati bilo kakve imena koja se pojavljuju kao mogući počinitelji. Neka vode ka Hrvatskoj i nećacima vlasnika jakih firmi koji su porijeklom iz Širokog. "Naš MUP nikad nije štitio nikakve tatine sinove, niti će štititi. Ukoliko se utvrdi da je neko počinio kazneno djelo na štetu Mile Solde, bit će sankcioniran", kaže.

ABCportal.info