Predstavljamo žiri 16. Mediteran Film Festivala

Predstavljamo žiri 16. Mediteran Film Festivala

Selektor Damir Čučić izabrao je 7, odnosno 10 filmova u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta. O ovogodišnjem pobjedniku odlučuje međunarodni žiri koji se dijeli na dvije kategorije - za odabir najboljeg dugometražnog filma - iznad 30 minuta i najboljeg kratkog filma - do 30 minuta.
Članovi žirija 16. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su Nenad Dizdarević, filmski redatelj, scenarist, producent i filmski profesor iz Sarajeva, Silvia Luzi, nezavisna novinarka, redateljica i producentica te dobitnica prošlogodišnjeg MFF Grand Prix-a za film ‘O umijeću ratovanja' i Boris T. Matić producent i prvi direktor Motovun Film Festivala, te osnivač i direktor Zagreb Film Festivala.

Članovi žirija 16. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Tomislav Bubalo producent i video koordinator MFF-a, Roser Corella nezavisna redateljica, novinarka, producentica i dobitnica prošlogodšnjeg MFF projektora u kategoriji najboljeg kratkometražnog dokumentarca za film ‘Zatočenici Kanuna' i Hrvoje Horvat, pisac, glazbeni kritičar i umjetnički direktor festivala RockOff.
Žiri u ovom sastavu bira i dodjeljuje Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok je za treću nagradu tradicionalno odgovornost na publici.

16. Mediteran Film Festival bit će održan od 26. do 29. kolovoza u kinu Borak u Širokom Brijegu.