PRAVOSUDNA FARSA U Š. BRIJEGU Zbog ismijavanja “Hrvata” Arifhodžića sudi se uredniku Poskoka Ivanu Šušnjaru!

Sipa, Ivan Šušnjar, Ivan Šušnjar, poskok
Šušnjarev pokušaj da ismija Arihodžića koji je preko noći promijenio nacionalnost da bi bio imenovan za veleposlanika BiH u Rimu, kvalificiran je kao računalni terorizam!, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Apurdno je i farsično to što se sudi Šušnjaru, zbog zezanja Arifhodžića, a ne Arifodžiću za lažno predstavljanje, što je krivično dijelo.

Arifhodžić je, podsjetimo, imenovan za veleposlanika BiH u Turskoj, kao Bošnjak, a nakon odlaska u mirovinu, pismeno se izjasnio kao Hrvat da bi ga, na prijedlog Željka Komšića, Predsjedništvo BiH imenoalo veleposlanikom BiH u Rimu, u hrvatskoj kvoti. Zanimljivo je da se Arifhodžić ovaj put, za potrebe ovog sudskog postupka, kod policijskog vještačenja, izjasnio kao Bosanac!

Suđenje je uslijedilo gotovo tri godine nakon što su pripadnici SIPA-e u ljeto 2012. upali u obiteljsku kuću urednika Poskoka u Posušju i iz kuće odnijeli četiri računala.

Podsjetimo službenici SIPA-e postupili su po krivičnoj prijavi podnijetoj protiv Šušnjara da je „provalio u mail Denisa Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjtenika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, što je Šušnjar, negirao..

Što se, zapravo, dogodilo? Šušnjar je htio ismijati manipulaciju nacionalnom pripadnošću izvedenu u režiji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, kada je Nerkeza Arihodžića koji je do tada bio veleposlanik u Turskoj, a to je mjesto pripadalo „bošnjačkoj kvoti", kandidirao za veleposlanika u Italiji, koje je rezervirano za Hrvate.

Urednik Poskoka otišao je na javno dostupnu stranicu FAKA MAILER i kreirao mail adresu Denisa Bećirevića i Amira Ibrovića, a potom s nje poslao "zafkkanstki mail Nerkezu Arihodžiću u kojem mu njih dvojica „čestitaju" na tome što je preko noći postao Hrvat i time uzrpirao poziciju koja mu po zakonu ne pripada. I to objavio na portalu.

„Nerza care, ‘ko se nado da ćeš se pohrvatiti u šesdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bi malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo".

Mail sličnog sadržaja, s lažne mail adrese Arihodžiću je stigao i od Amira Ibrovića.

Arihodžić je bio iznenađen reakcijama svojih kolega, no oni su mu objasnili kako mu oni nisu poslali nikakav mail, nakon čega su, vjerojatno zaključili kako im je netko provalio u mail folder, ne znajući da postoji stranica na kojoj se može registrirati, besplatno bilo kakav mail.

Šušnjar je, podsjeća HMS istražiteljima SIPA-e potvrdio kako nije ušao u mail folder Bećirevića i Ibrovića već je samo u šaljive svrhe iskoristio javno dostupno stranicu FAKA MAILER. Kada dobijete mail s te stranice, stigne vam i obavijest da pošiljatelj, možda, nije osoba navedana u mailu.

-U ovoj zemlji, izgleda nije problematično, niti kažnjivo uzurpirati pozicije koje pripadaju Hrvatima, ali je problem kada netko to ironizira i izvrće ruglu kao što je to Poskok učinio.Nisam znao da je u ovoj zemlji šala kažnjiva, izjavio je tada Šušnjar.

Ostaje vidjeti hoće li na ovaj očiti pokušaj ušutkavanja medija i pravosudnu farsu reagirati novnarska udruženja i druge nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava i mediskih sloboda. Do sad nisu./HMS/