Policijska akcija u Širokom Brijegu

ubojstvo, policija, droga, policija, policija, vatreno oružje, droga, ubojstvo, zločini, Sarajevo, pokušaj ubojstva, ubojstva, sipa uhićenje, policija, akcija, crna kronika, zenica, policija, akcija, droga, crna kronika, policija, akcija, Široki Brijeg, crna kronika

... objekata koje koriste I. H. (31) iz Zavoznika, A. B. (26) iz Širokog Brijega i četrdeset-trogodišnji muškarac iz Širokog Brijega, kod koga nismo pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela, priopćeno je iz Uprave policije ZHŽ .

Akcija je izvedena s ciljem pronalaska predmeta koji potječu iz kaznenih djela ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela, a razlog angažmana policijskih službenika iz svih ustrojbenih jedinica MUP-a izuzev policijskih službenika PU Široki Brijeg jeste sumnja da je PU Široki Brijeg neprofesionalno, a možda i namjerno pristrano, obradila događaj od 20. studenoga 2010. Godine, stoji u priopćenju.

Naime, spomenutog datuma dogodio je se incident u kome su sudjelovali A. B. (26), I. H. (31) i A. N. (41) koji je zadobio tjelesne ozljede, a sumnja se da su policijski službenici PU Široki Brijeg prilikom obrade navedenog incidenta počinili niz propusta, čime su ugrožena građanska prava A. N. (41) te čime je dovedena u pitanje vjerodostojnost policije.

Prilikom pretrage obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi A. B. (26) pronađeni su i privremeno oduzeti motorno vozilo marke Nissan Patrol njemačkih registarskih oznaka, pištolj marke HS s pripadajućim streljivom i drvena palica a prilikom pretrage obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi I. H. (31) pronađeni su i privremeno oduzeti pištolj marke CZ s pripadajućim streljivom, streljivom za pušku M48, motorno vozilom marke VW Golf bez dokumentacije.

A. B. (26) i I. H. (31) privedeni su u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje su saslušani u svojstvu osumnjičenika, a po završetku kriminalističke obrade protiv istih ćemo podnijeti odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju.