Policija spriječila radove na izgradnji

Prema pričama koje smo mogli čuti vezano uz ovu temu, navodno je sve spremno za realizaciju ovog važnog projekta. No, ipak se do danas ništa značajno nije dogodilo što bi pokazivalo da su se stvari oko kolodvora počele odvijati na željeni način.
Kako doznajemo, najveći problem predstavlja zemlja koja, kako se ispostavilo, uopće nije općinska.

Zemlja nije općinska?


Da ima problema, potvrdio nam je i sam načelnik općine Miro Kraljević koji je rekao kako je tijekom radova koji su se počeli jučer izvoditi intervenirala i policija, i to zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. 

- Općina je kupila zemlju, zemlja je uredno plaćena, a oni koji su uzeli taj novac, odjednom im nešto nije po volji. Mi imamo svu potrebnu dokumentaciju, pa ako netko misli da je u pravu, neka tuži, kazao je Kraljević koji nije otkrio imena osoba od kojih je kupljena zemlja.  

Kraljević je također naglasio da će se nakon toliko vremena konačno ovaj projekt u potpunosti realizirati te da se ovaj put neće ispriječiti niti jedan razlog koji bi ga mogao stopirati. 

- Nije tako lako napraviti kolodvor. Počeli su pripremni radovi oko izlaza i ulaza u grad koji su izravno vezani uz izgradnju kolodvora. Nema tu velikog posla, kada bi vrijeme poslužilo, išlo bi to dosta brzo. Nadam se da će sve biti gotovo do proljeća, kaže načelnik Kraljević.

Brojne prepreke


Dnevni list podsjeća kako je izgradnja kolodvora predviđena na lokaciji Vrace, odnosno na zaobilaznici. Do sada se na tom mjesto radilo sve i svašta, čak je u travnju ove godine na tom mjestu otvoren i lunapark, a od kolodvora ni traga. Svaki put pojavila bi se neka nova prepreka, a ovog puta kada se pokazala dobra volja općinskih vlasti da se konačno završi taj projekt, ispriječila se policija.  

Autobusni kolodvor već odavno je prijeka potreba Širokog Brijega, a općina je prije dvije godine uputila poziv za javno-privatno partnerstvo, na način da privatni partner svojim sredstvima izgradi objekt gradskog autobusnog kolodvora s popratnim sadržajima. Kao prijevoznička tvrtka koja ima koncesiju za prijevoz djece u općini, Miškić bus d.o.o. prošao je na javnom natječaju kao ulagač u ovaj projekt na načelima javnog i privatnog partnerstva. Sada se, čini se, još mora sačekati rješenje spornih imovinsko-pravnih odnosa, a koliko će to trajati i hoće li se morati čekati sljedeći izbori kako bi Širokobriježani konačno dobili toliko željeni kolodvor, ostaje nam za vidjeti.

Piše: Mirela Tučić / Dnevni list