Otvorena tvornica za proizvodnju ukrasnih panela u Širokom Brijegu

Zahvaljajući braći Pavković na novim radnim mjestima u Širokom Brijegu načelnik Kraljević je između ostalog istaknuo: „Široki Brijeg prema podacima Federalnog zavoda za statistiku iz mjeseca veljače ima preko 6.000 zaposlenih odnosno oko 40 posto ukupnog broja zaposlenih u našoj županiji. Ovo je najveći  gospodarski događaj u Širokom Brijegu u ovoj godini, a nadam se da ćemo otvaranjem poslovne zone „Trn“  u ovoj godini biti još ovakvih događaja koji će garantirati budućnost našim mladima koji će naći svoje radno mjesto u Širokom Brijegu“. U ime domaćina nazočne je pozdravio Franjo Pavković suvlasnik i direktor poduzeća „PT-HERT“.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Petr Lala menadžer njemačke tvrtke Rochling glavnog distrubutera panela za jugoistočnu Europu i glavnog partntnera novootvorene tvornice „PT-HERT“ poželjevši braći Pavković uspjeh u njihovom budućem radu i istaknuvši da je tvrtka  „PT-HERT“ glavni partner ove renomirane tvrtke za ovaj dio Europe. Nakon otvaranja tvornicu je blagoslovio širokobriješki gvardijan fra Branimir Musa. Poduzeće „PT-HERT“ je osnovano 2000. godine pod nazivom "Pavković trade" i nastalo je kao rezultat zajedničkog ulaganja braće Tonće-Šone i Franje Pavkovića. Početkom 2000. godine u poduzeću su bila uposlena dva djelatnika, danas ovo poduzeće upošljava 17 djelatnika s tendencijom širenja proizvodnje i upošljavanja u iduće dvije godine još dvadesetak djelatnika.  U samim počecima svoga rada tvrtka (Pavković trade) se bavila trgovinom PVC panela. Nakon pet godina trgovine, 2005. godine kreću u samostalnu proizvodnju PVC panela. Od tada punih pet godina ulažu velike napore kako bi ovaj projekt proizvodnje konačno doveli do potpune realizacije. Ideja o zajedničkom ulaganju u proizvodnju trajala je godinama i kada se sve posložilo donijeta je konačna odluka o novoj investiciji koja je ubrzo i ostvarena.

 Proizvodna tehnologija predstavlja najnovija dostignuća u ovoj vrsti proizvodnje, a poduzeće za proizvodnju PVC panela „PT - HERT" vodeće je poduzeće takve vrste, ne samo na ovim našim prostorima, već i u šireoj regiji. U Bosni i Hercegovini poduzeće „PT-HERT" ima preko 180 kupaca, a čak 60 posto svoje proizvodnje izvozi u nekoliko zemalja srednje i jugoistočne Europe, među kojima su Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo što dovoljno govori o samoj kvaliteti proizvodnje i poslovanja. 

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)