FOTO  Otvoren novi poslovni objekat EP HZ HB u Širokom Brijegu

ep hz hb, Široki Brijeg
...su otvorili novu zgradu Poslovnice Elektro Široki Brijeg koja je izgrađena za potrebe distribucijske djelatnosti kao i opskrbe oko 10.500 kupaca električne energije koliko ih trenutačno ima na području te općine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na prigodnoj svečanosti domaćin, v.d. generalnoga direktora Elektroprivrede HZHB istaknuo je nastavak ulaganja u sve segmente djelovanja poduzeća na području distribucijskoga i opskrbnoga područja Pogon Grude, pri tome nikako ne zapostavljajući osiguranje kvalitetnijih uvjeta za rad uposlenicima i pružanje usluga kupcima električne energije.

„Tomu će zasigurno pridonijeti i novoizgrađena zgrada Poslovnice u koju se uložilo oko 1 milijun i 500.000 KM", istaknuo je v.d. generalnoga direktora Marinko Gilja.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja predsjednik Vlade ZHŽ-a, Zdenko Ćosić istaknuo je da razvojem gospodarstva u toj županiji raste i poslovanje Elektroprivrede HZ HB. Osvrćući se na poslovne rezultate naplate električne energije prijašnjih godina, predsjednik Vlade ZHŽ-a, zaključio je da sadašnjim uspješnim radom 900 gospodarskih subjekata, koliko ih ima ta županija, naplata Elektroprivrede HZ HB je 100 %.

Nova zgrada Poslovnice izgrađena u Varaždinskoj ulici zamijenila je staru zgradu iz 50-ih godina prošloga stoljeća u središtu grada.

Inače Poslovnica Elektro Široki Brijeg najveća je poslovnica u Pogonu Grude, njezinih 56 radnika brine se za 10.584 kupaca, od čega se 9.642 mjerna mjesta vode pod kategorijom kućanstvo, a 942 pod gospodarstvom. Zgrada ima podrum, prizemlje i dva kata, ukupne površine 982 m², odnosno ukupne korisne površine 898 m². Njezina izgradnja započela je u listopadu prošle godine, a izvođač radova bio je Kons Ljubuški, a projektant T&D company iz Ljubuškoga.

Osim nove zgrade u Poslovnicu Elektro Široki Brijeg ove godine uloženo je dosta vlastitih i kreditnih sredstava u održavanje mreže i distribucijskih objekta.

„Izdvojio bih dogradnju trafostanice 35/10 kV Kočerin u iznosu od 612.000 KM, te rekonstrukciju niskonaponske i srednjonaponske mreže u iznosi od oko 900.000 KM", istaknuo je, u svom obraćanju mnogobrojnim gostima i radnicima Elektroprivrede, v.d. generalnoga direktora, Marinko Gilja.

U 2016. godini u Pogon Grude za distribucijske objekte i mrežu planira se uložiti oko 2,5 milijuna KM iz vlastitih sredstva kao i 1,5 milijun KM iz kreditnih sredstva Europske investicijske banke. Od toga se iznosa na Poslovnicu Široki Brijeg odnosi 750.000 KM vlastitih sredstava i 399.000 KM kreditnih sredstava iz EIB-a za izgradnju i sanaciju dalekovoda i rekonstrukciju mreže.

Zgradu i radnike blagoslovio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić./HMS/