FOTO  Održano Božićno - Novogodišnje druženje HKUD-a HERCEGOVAC

Široki Brijeg

O ovogodišnjim aktivnostima i radu društva u godini koja je na izmaku govorio je član izvršnog odbora i umjetnički ravnatelj društva Ljubo Miličević.

Miličević je u svom emitivnom govoru izrazio zabrinuost za budućnost ovoga društva iz razloga što društvo već sutra mora iseliti iz privatiziranog prostora u kojem se društvo nalazi već deset godina. „U ovom društvu su svoje prve korake učinili članovi slobodno mogu reći svih kulturno-umjetničkih društava u Širokom Brijegu i na to sam posebno ponosan“, rekao je između ostalog Miličević zahvalivši Općinskom načelniku Miri Kraljeviću koji je pružao potporu radu društva proteklih nekoliko godina.

Nazočnima se obratio Općinski načelnik Miro Kraljević obećavši pomoć u rješavanju problema prostorija za društvo izrazio uvjerenje da će unatoč krizi koja je zahvatila sve sfere života ovo društvo ostati i opstati na ponos Širokog Brijega, ali i Županije Zapadnohercegovačke i cjelog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koje je ovo društvo predstavljalo širom svijeta. Druženje je trajalo do kasnih noćnih sati uz gangu i bećarac kao i uz tradicionalne plesove u izvedbi mladih folkloraša.

Drago Martinović