Održana tribina 'Žene su temelj društva'

Održana tribina 'Žene su temelj društva'

Na edukacijskoj tribini "Žene su temelj društva" održanoj u utorak u Širokom Brijegu okupile su se mnoge poznate bh. žene koje su posvjedočile o svomu uspjehu kroz karijeru.

Govoreći o ovom događaju širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, koji je i pokrovitelj ove tribine, kazao je kako žene ne treba previše podupirati jer se one znaju izboriti za svoja prava.

"Mislim da žene danas uživaju puno više prava pa smo i mi malo bolji, slobodniji i dajemo im više podrške nego prije. Naše žene su uvijek bile nositelji obitelji i ova tema odgovara tomu", kazao je Kraljević.

Poznata mostarska odvjetnica Nada Dalipagić, zatim mlada poduzetnica i diplomirana ekonomistica Sanja Bošnjak, članica Upravnog odbora Poslovnih žena u BiH Ivana Bunoza, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Zapadnohercegovačkoj županiji Zora Mikulić, voditeljica pravnog odjela u SPARK-u Danijela Marić, poduzetnica Radmila Lučić i druge poznate žene sudjelovale su na ovoj tribini.

"Dok sam bila mlađa moje kolegice i prijateljice su maštale da budu glumice ili stjuardese. Ja sam uvijek htjela biti sudac i to mi se nekako ostvarilo. Nikada sebe nisam vidjele nigdje drugo nego ovdje, posebno zato što sa mnom radi moja mlađa kćer, a starija je sudac", kazala je Dalipagić.

Članica Upravnog odbora poslovnih žena u BiH Ivana Bunoza kazala je kako je žensko poduzetništvo u BiH tek u povojima, ali da se to može promijeniti ovakvim radionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U BiH postoji mnogo žena koje su uspješne u onom što rade, ali anonimne, no to bi se ovakvim radionicama moglo promijeniti", kazala je Bunoza.

Mlada poduzetnica Sanja Bošnjak koja se bavi proizvodnjom nakita kazala je kako su prepreke ženama u poduzetništvu danas komentari drugih.

"Ako imate pravi proizvod onda će vas mnogi prepoznati, a to vidimo i po ovom događaju, jer nas je očito netko prepoznao i pozvao", kazala Bošnjak, dodavši da se iz ljubavi odlučila prema ovom poslu.

Tribinu je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Širokog Brijega u prostorijama Gradske knjižnice u tom gradu.